Rokhsar Sediqi bor med sin familie i Give ved Vejle, men det er ikke sikkert, de kan få lov til at blive boende. I 2011 kom Rokhsar og hendes familie til Danmark på flugt fra Afghanistan. Siden har deres ansøgning om asyl været gennem flere forløb med afslag til følge. I seks år har familien ventet på en afgørelse i sagen, og den lange ventetid har sat sine spor i Rokhsar.
Hun går i dansk skole, spiller på det lokale fodboldhold og er på alle parametre velintegreret – men netop det har også sin pris. Rokhsar er den i familien, der taler bedst dansk, og derfor hviler der et stort pres på hendes unge skuldre. Hun er den eneste der kan læse brevene fra myndighederne samt tale med advokater og sagsbehandlere.
"Da jeg først mødte Rokhsar, blev det hurtigt klart for mig, at hun er en pige, der lever under et enormt pres. Et pres, der kommer af at vente og leve i limbo uden at have nogen indflydelse på sin egen skæbne. Samtidig lever hun et liv som en lille voksen," siger Emil Langballe, der er instruktør på dokumentaren.
Emil Langballe har fulgt den i dag 16-årige Rokshar gennem to år, hvor presset er tiltaget og den psykiske skrøbelighed blevet større. Hun har måttet indlægges på børnepsykiatrisk hospital med angstanfald og selvmordstanker. Hun har også fået en aflastningsfamilie, fordi hun har brug for et sted, hvor der er ro og fred. Derhjemme er hun underlagt et kæmpe ansvar, og hun føler, at det er hendes skyld, hvis familien ikke kan blive i Danmark.
"Mon de kommer om natten?" er instrueret af Emil Langballe og produceret af Helle Faber for Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.
Dokumentaren vises på TV 2 den 25. januar kl 21.05.
Læs interview med Emil Langballe, som er filmens instruktør.