Film i fokus under formandskab

FILM & EU. Et Blu-ray bokssæt og et særnummer af FILM er blandt de satsninger, der skal bringe europæerne tættere på dansk film de næste seks måneder. Det er et særligt panel bestående af blandt andet Kulturministeret og Udenrigsministeriet, der har udpeget dansk film som indsatsområde.

Mens Danmark frem til 30. juni skal lede vigtige politiske forhandlinger som formand for EU's Ministerråd, bliver der sat ekstra spot på dansk film. Det Internationale Kulturpanel, som koordinerer dansk kulturudveksling internationalt, har nemlig valgt film som et af de to markeringer, der skal sætte fokus på Danmark som kulturnation. Den anden hovedmarkering er dansk kulturarv.

Det Danske Filminstitut står, sammen med lokale partnere, bag de initiativer, der udgør den danske filmmarkering:

Følg med

eulogo2

Om kultursatsningen under EU formandskabet

Det Internationale Kulturpanel har udpeget to indsatser under det danske EU formandskab: dansk film og dansk kulturarv.

Det Internationale Kulturpanel er et tværgående samarbejde mellem Statens Kunstråd, Det Danske Kulturinstitut, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center, Det Danske Filminstitut, Danish Crafts, Center for Kultur og Udvikling, Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen, Udenrigsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Kulturministeriet.

Tyve film på Blu-ray

Tyve film i en nyproduceret Blu-ray-boks giver ambassader og kulturinstitutter i alle EU-lande mulighed for at vise dansk film i deres nærområde. Publikum vil hermed få lejlighed til at se et bredt udvalg af dansk film fra de seneste år plus en håndfuld klassikere.

Dansk fokus på europæiske festivaler

Når Skandinaviens største filmfestival i Göteborg løber af stablen om få uger, sker det med et rekordstort antal danske film på programmet og et særligt spot på dansk filmkultur gennem seminarer og uformelle instruktørmøder. Indsatsen i Göteborg er den første blandt flere særlige fremstød, der over de næste seks måneder finder sted på europæiske festivaler, blandt andet i Berlin, Thessaloniki og i nye EU-lande som Rumænien.
Se FILMupdate om Göteborg 

Kom og lav din egen film!

Sådan lyder opfordringen til de belgiske skolebørn, når Det Danske Filminstituts omrejsende filmstudie FILM-Y lander i kunst- og kulturhuset Bozar i Bruxelles fra midten af februar. FILM-Y er en udløber af det populære FILM-X studie i København og giver børnene mulighed for at prøve kræfter med de kreative og håndværksmæssige processer i en filmproduktion, hvor en grøn Morris Mascot udstyret med baggrundsprojektion er filmstudiets hovedrekvisit.

Europæiske talenter mødes

Fagfolk og filmtalenter fra hele Europa mødes i foråret i København, hvor Danmarks to toneangivende festivaler CPH:DOX og CPH PIX er værter for branchetræf og filmworkshops, der skal være med til at styrke græsrødder og industri på tværs af grænserne.  

Særnummer af FILM

Det Danske Filminstitut udgiver i anledning af EU formandskabet et særnummer af magasinet FILM, der gennem masser af billeder, essays og korte nyheder giver en smag på dansk filmkunst og filmkultur samt generelt formidler filmfremstødene under formandskabet.

Magasinet er udkommet på engelsk og henvender sig primært til de aktører, der skal formidle filmene og fremstødene til det europæiske publikum: den europæiske presse, de danske ambassader og kulturinstitutter, filmfestivaler og Cinemateker.