Case: VEGA - LivEurope

FZW Indie Nights i 2017. (Foto: Robin Aust)
En platform for europæisk musikdiversitet

Projektet LivEurope, der har spillestedet VEGA som dansk partner, støtter spillesteder ved at promovere upcoming europæiske kunstnere. 15 højprofilerede spillesteder i europæiske hovedstæder og større byer udgør platformen, der nu på syvende år arbejder for at flere af musikkens talenter kommer rundt i Europa og spiller koncerter og møder sit publikum.

LivEurope er det første initiativ af sin slags inden for EU og har i sin levetid skabt markante resultater i antallet af bands, der bookes som en del af platformen, og skabt et nyt netværk på tværs af Europa. Platformen støtter derudover de deltagende bands økonomisk, og minimerer dermed det enkelte spillesteds økonomiske risiko, der kan være forbundet med at præsentere bands, der er ukendte for et givent lands publikum.

“VEGA har i de senere år præsenteret cirka 85 europæiske bands årligt under LivEurope-paraplyen og haft mange nye, spændende musikalske overraskelser på programmet, der har vist diversiteten i europæisk musikliv. På samme måde har VEGA anbefalet en lang række danske artister og bands til bookere fra de øvrige LivEurope-venues rundt om i Europa og således været med til at åbne døre for danske talenter rundt omkring i Europa”, fortæller kommunikationschef, Ditte Sig Kramer, og fortsætter:

“I forbindelse med Covid-19-lukningen af alle Europas spillesteder fra marts 2020 har platformen fået en ny funktion i form af en vidensdelingsplatform til at understøtte de respektive spillesteder under tvangslukningen. Ligeledes blev 2020-versionen af LivEurope Festival afholdt digitalt i september 2020, hvor nye talenter blev introduceret via en streamet festivalsatsning for at fastholde missionen om at give musikkens talenter et koncertrum, til trods for at tiderne er svære, og at det ikke er muligt at sætte koncerter op.”

Fakta om projektet

Projekt:
LivEurope

Lead partner:
Ancienne Belgique (BE)

Dansk deltagelse:
VEGA

Ansøgningsrunde:
Platforme 2014-2020

Projektbevilling:
500.000 € årligt