De seneste år har diskussioner om forretningsmodeller fyldt meget i den europæiske kultursektor og der er kommet øget fokus på finansiel bæredygtighed og tilpasning til markedsvilkår. Det skaber udfordringer: hvordan kan markedets behov tilgodeses uden at kunsten går på kompromis med værdier og integritet? Og hvordan værdisættes kultur overhovedet i en forretningsmæssig sammenhæng?
Gennem de tre temaer "Forretningsudvikling i kultursektoren", "Forretningsudvikling set fra EU's vinkel" samt "Adgang til finansiering" ønsker vi på denne temadag at klæde kunst- og kulturprofessionelle på til at løse disse udfordringer, med hjælp og inspiration fra brancheaktører, interessenter og publikum.
Forretningsudvikling i kultursektoren
Det er i stigende grad relevant at diskutere forretningsudvikling for små og mellemstore virksomheder i kultursektoren - særligt hvis de skal gøre sig gældende i fremtidens kulturlandskab, hvor konkurrencen om publikums opmærksomhed samt adgang til midler bliver tættere år for år.
Vi ser på, hvordan kulturvirksomheder kan skille sig ud, skærpe deres profil og udvikle sig gennem (internationale) partnerskaber.
Forretningsudvikling set fra EU's vinkel
Som ansøgningsevaluator for EU læser man om vidt forskellige måder at gribe forretningsplaner an på i forskellige lande og sammenhænge. Så hvordan ser EU på forretningsplaner og forretningsudvikling? Hvad bliver der lagt vægt på, når ansøgningerne skal evalueres?
To EU-eksperter præsenterer deres erfaringer med at arbejde i EU-systemet som evaluatorer.
Adgang til finansiering
Hvilke muligheder er der for finansiering inden for det kulturelle felt? Hvordan kan kulturvirksomheder få adgang til kapital udover Creative Europe og de mange forskellige kulturfonde?
Vi skal høre om Vækstfondens nye aftale med Den Europæiske Investeringsfond og blive klogere på, hvordan denne aftale kan komme kultursektoren til gode.