De Dødes Dag: Coco m. introduktion

Hør om De Dødes Dag, når de dansk-mexicanske børn Irene og Alba introducerer filmen ‘Coco’. Introduktionen er på dansk og varer 10 minutter.

Bemærk også, at der allerede fra kl. 12 er De Dødes Dag-workshop for børn i Asta Bar - læs mere på https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/de-dodes-dag-workshop-born

Coco

Instruktør: Lee Unkrich

Eminent og medrivende animationsfilm om den 12-årige mexicanske Miguel, der drømmer om at blive en berømt musiker, men uheldigvis ikke må så meget som fløjte eller kigge på en guitar, fordi hans sjuft af en musikerfar svigtede familien til fordel for karrieren. Et uheld under De Dødes Dag-fejringen sender Miguel til de dødes verden, hvor et mysterie om hans ophav og familiehistorie venter. Og ikke mindst en overflod af fabeldyr med afsæt i mexicansk mytologi – og sange, man nynner videre på bagefter.

"Et overdådigt, legesygt, boblende og forførende univers," skrev Berlingske om filmen, der er lavet af Pixar og Disney-studierne, men er blevet behørigt rost for at være tro mod både ånden og detaljerne i den mexicanske dyrkelse af de døde. Alle de store spørgsmål i livet – ambitioner, drømme, ære, familie og døden – behandles ubesværet og indfølt i børnehøjde.

Filmen anbefales fra 7 år og opefter. Billetpris 50 kr.


Medvirkende: Lucas Lomholt Eriksen, Pelle Emil Hebsgaard, Carsten Svendsen, Susanne Breuning, Pia Rosenbaum (danske stemmer)

USA, 2017
DCP, 105 min.
Dansk tale
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Datoer

Film i serien – De Dødes Dag

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>