Hvad var læringen af Afghanistan og hvad har forholdet til USA betydet for Danmarks deltagelse i internationale operationer. Kommer forholdet til USA til at være lige så definerende for vores involvering i internationale operationer med Trump ved magten?
Velkommen til to afsnit af tv-dokumentarserien ’Velkommen til Frontlinjen’ – og til en timelang debat med afsæt i dem. Navne på dagens gæster følger snarest.
Dagen er den sidste af en debatrække på tre, skabt i samarbejde med DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier), hvor Cinemateket inviterer veteraner, militærfolk, eksperter, politikere, seriens bagmænd m/k og et samfundsinteresseret publikum til at diskutere de store spørgsmål, serien rejser.
Vi dykker ned i alt fra de personlige fortællinger fra frontlinjen til de politiske beslutninger bag missionerne – og ikke mindst, hvordan vi som samfund forholder os til krigens konsekvenser.
Der vil være en kort introduktion og derefter 60 minutters debat om filmen (begge dele på dansk). Navne på dagens gæster følger snarest.
Instruktør: Anders Riis-Hansen
Når et land går i krig, rykker vi sammen for at beskytte og forsvare dem, der med livet som indsats går i forreste række. Men når støvet har lagt sig, har vi også pligt til at give plads til nuancerne, så vi både møder dem, der kæmpede langt hjemmefra, de civile som levede med krigene og dem, de danske tropper bekæmpede.
'Velkommen til frontlinjen' er den meget roste dokumentarserie om Danmarks krigsindsats gennem de seneste tre årtier – om tabet af uskyld, om modet og om de konsekvenser, det har haft for os og for dem, vi kæmpede imod.
Ambitionen har været at skabe den samlede, nuancerede fortælling om de fredsbevarende indsatser fra det tidligere Jugoslavien til krigene efter 9/11 i Irak og Afghanistan.
Denne dag vises afsnit 5 og 6 ud af i alt seks – med fokus på især Afghanistan.
Danmark, 2024
DCP, 120 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år