Vi stiller skarpt på det skæve sind 4. – 6. oktober
Festivalen, der stiller skarpt på det skæve sind, er tilbage i Cinemateket 4. – 6. oktober 2022. Bemærk: Der er også optakt den 3. oktober og bonus-events og ekstravisninger i dagene efter selve festivalen.
Filmfestivalen Don’t Fear the Weird omfavner for syvende år i træk det skæve sind gennem tre dages festival spækket med film, talks, kunst, poesi og masser af weirdness. Vi stiller psykiatribrugere, fagpersoner, kunstnere og filmelskere over for en perlerække af film med sindet som omdrejningspunkt og skaber et rum med fokus på åbenhed, ny viden og et opgør med tabuer om psykisk sygdom.
SE MIG SOM JEG ER
I år har vi særligt fokus på at finde sin egen vej gennem livet med psykisk sygdom som følgesvend. Tag med, når 18-årige Rima trodser frygten og klarer sin første bustur alene i Louise Leths hjertevarme coming-of-age film ’Se mig som jeg er’.
Mød skuespiller og musiker Jesper Groth om at stå frem med bipolar lidelse. Bliv taget trygt igennem en vigtig samtale om selvmord, når journalist Iben Marie Zeuthen stiller de svære spørgsmål til et modigt panel.
Vi undersøger også livet med ADHD gennem fotokunstner Julie Marie Rustads fantastiske værk ’En Bogstavbekendelse’ og sætter spot på hverdagen med OCD. Vi bryder tabuer om misbrug og selvmedicinering, debatterer perfekthedskultur og taler om, hvordan kunst og fællesskaber heler og giver håb. Og meget mere…
VANVITTIGT gode film
Vi har sammensat en overdådig menu af film og krydret med ekspertoplæg og debatter. Fra Jennifer Malmqvists hudløst ærlige dokumentar ’Daughters’, der tager os tæt på tre søstres sorg efter deres mor tog sit eget liv - over Hannah Elbkes hjertevarme ’Vilde Sind’, der med stor kærlighed portrætterer ungdomslivet som skilsmissebarn med en mor, der stikker ud – og til Paul Thomas Andersons vidunderligt poetiske romance ’Punch-Drunk Love’ med en social angst Adam Sandler i hovedrollen.
STEMMER, DER RØRER DIG
Modige mennesker, der åbent og nærværende inviterer dig ind i deres levede erfaringer med psykisk sygdom. Klinikere og eksperter, der giver viden og indsigt i alt fra selvmordsforebyggelse til perfekthedskultur blandt unge. Filmportrætter, der lader dig komme helt tæt på de medvirkendes egen oplevelse af livet med psykisk sygdom.
Stemmer fra virkeligheden spiller en helt central rolle på festivalen og er en unik mulighed for nye indsigter og viden, og hvem ved, måske får du også skubbet lidt til dine egne forestillinger?
ÅBENHED BETALER SIG
Psykisk sygdom er hverdag for mange mennesker, men stadig omgærdet af tavshed og fordomme. Derfor er festivalens mission at fremme åbenhed og nedbryde tabuer. Og vi kan se, at det virker. Mere end 15.000 har deltaget i festivalen, og samtalen fortsætter uden for biografmørket.
CAFÉ OG KUNST
Frivillige fra EN AF OS og Outsideren byder velkommen og sørger for festivalhygge i Asta Bar i dagene 4.-6. oktober, hvor du også kan nyde kunst af Julie Marie Rustad og Dy Knudsen. God fornøjelse!