Hold weekend med Musikfilm Festivalen

Musikfilm Festivalen slutter med et brag i weekenden 15.-17. marts. Tyvstart allerede fredag med sonisk og visuelt brusende Sigur Rós-koncertfilm i Friday Late Night-biografen, og kom til vinylmesse og musikquiz lørdag. Oplev dertil en lang række roste film i vidt forskellige genrer - blandt andet om 60’ernes ultimative pop-extravanganza og to genopdagede folk-pionerer.

Islands sfæriske sønner vender hjem
Efter et års kuffertliv vendte Sigur Rós i 2006 tilbage til hjemlandet Island. I stedet for at trække stikket drog de dog ud på en bemærkelsesværdig alternativ turné, der bragte gruppen til menneskefattige udkantsbyer, vindblæste borge og kaffestuer langt fra alting. Filmen 'Heima' ('hjem' på islandsk) skildrer turnéen og ikke mindst vulkanøens storslåede natur. Der er happy hour-bar med særligt udvalgte islandske dj's fra klokken 20.00, og filmen begynder kl. 21.30.

15. marts kl. 21:30: ’Sigur Rós: Heima'.

Popmusikken anno 1964 + introduktion
’På top 3 over alle tiders bedste rockfilm’ lyder Quentin Taratinos skudsmål af den oversete perle ’The T.A.M.I. Show' fra 1964. Filmen samler liveoptagelser med tidens mest populære navne (blandt andre Beach Boys, Marvin Gaye og The Supremes) og byder til slut på et ”Battle of the Bands" mellem The Rolling Stones (som lige har invaderet USA) og James Brown, der sammen med hans ’Famous Flames’ styrtsvedende opfører den legendariske spagat-dans. Adam Sekuler, programchef ved The Nortwest Film Forum (NFF) i Seattle introducerer og viser flere glemte perler i baren efter filmen.

16. marts kl. 13:00: ’The T.A.M.I. Show'.

Vinylplader, quiz og liveoptagelser
Lørdag kan du også finde en sjælden vinylskive til din samling, når vi slår dørene op for årets plademesse kl. 12:30. Stadepladser til plademarkedet er gratis og kan bookes via plademarkedkoordinator Jan Schmidt på telefon 40 55 51 11. Senere på eftermiddagen, kl. 15:30, kan du deltage i årets rockquiz. Man kan tilmelde sig alene eller som hold på op til tre deltagere. Tilmelding til quizzen foregår i baren på dagen i tidsrummet 12.30-15.00. I løbet af eftermiddagen præsenterer vi i samarbejde med Radio24syv desuden en række unikke klip med udvalgte danske musikere, der i det forgangne år har spillet deres sange direkte ind på vinyl i Radio24syvs studie.

16. marts kl. 12:30: ’Plademesse, musikquiz, bar og monogram-visninger’.

Plademessen følges til dørs af to film om de evigt fascinerende vinylplader. I 'Vinylmania' tager den italienske samler Paolo Campana dig på en global rejse ind i vinylens besættende verden, og på samme billet får du 'Sound It Out' – en charmerende film om den sidste vinylpladeforretning i Teesside, Nordøstengland.

16. marts kl. 16:15: ’Vinylmania + Sound It Out’. 

Misanerkendt Brit Rock-excentriker og genopdagede folk-troubadourer
Lørdag aften kan du få historien om Lawrence, en af musikverdenens vaskeægte excentrikere. Alt, han drømte om, var genuin rockstjerne-fame, men dette ønske er - trods endeløse kritikerroser - endnu ikke blevet indfriet. Hans seneste plade 'On The Hot Dog Streets' (under navnet Go-Kart Mozart) er således hverken anmeldt eller distribueret herhjemme, selvom den lå nummer 12 på det britiske musikmagasin Uncut's liste over sidste år bedste albums. Nu er chancen her for at opdage en af britisk independent-rocks bedst bevarede hemmeligheder.

16. marts kl. 19:00: 'Lawrence of Belgravia'. 

Senere lørdag viser vi et portræt af folk-legenden Townes Van Zandt, hvis sorrige og inderligt smukke albums i disse år genudgives på livet løs. Emmylou Harris, Tindersticks og Sonic Youth er bare en lille del af fanskaren. Van Zandts druk- og narko-forgiftede livshistorie er lige så smertelig som hans sange, og den oprulles mesterligt i denne nyklassiker af en portrætdokumentar, der er spækket med autentiske optagelser.

16. marts kl. 21:00: 'Be Here to Love Me: A Film About Townes Van Zandt'.

Fans af Townes Van Zandt skal desuden ikke snyde sig selv for endnu en folk-mesters livshistorie søndag. Phil Ochs var i 1960’erne dømt til at stå i skyggen af Bob Dylan, men hvor Dylan ofte fremstod politisk tvetydig, så var Ochs en erklæret protest-outlaw i traditionen fra Woody Guthrie. Den anmelderroste 'There But for Future' er ikke kun et portræt af Ochs, men også historien om en tid, hvor man troede på, at musik rent faktisk kunne være med til at ændre verden. Undervejs i filmen interviewes blandt andre Sean Penn, Christopher Hitchens og én af Ochs' musikalske disciple, Billy Bragg.

17. marts kl. 19:00: 'Phil Ochs: There But for Future'.

Derudover byder weekenden blandt andet på Gospel-musikkens 200-årige historie fortalt på 2 timer, en ung Björk i 1980’ernes islandske new wave-miljø samt en double feature om og med The Doors. Læs mere her.

Tid: 15.-17. marts.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.