CinemaDok: ‘Dalton's Dream’ m. besøg af Selmani

Mød de to brødre Arbnor og Rinor, der udgør den danske duo Selmani, nummer 2 i dette års danske X-Factor-finale. Selmani-brødrene fortæller og svarer på spørgsmål om, hvordan de oplevede at deltage i X-Factor, og at blive landskendte i mediernes søgelys. Samtale og Q&A foregår på dansk efter filmen og varer ca. 30 min.

Dalton's Dream

Director: Kim Longinotto, Franky Murray Brown

Dokumentarfilmen ’Dalton’s Dream’ portrætterer den 25-årige Dalton Harris fra Jamaica, som vandt den britiske udgave af X-Factor i 2018. Hans smukke stemme og blide væsen tog publikum med storm. Det blev dog hurtigt overskygget af en ondskabsfuld stemning imod ham på de sociale medier og i den kulørte presse, mens han forsøgte at etablere en karriere i Storbritannien. Hans åbenhed om sin homoseksualitet medførte stærkt homofobiske reaktioner og dødstrusler, ikke mindst i hjemlandet Jamaica. Samtidig kæmper han med et manipulerende pladeselskab og en ubønhørligt nærgående presse. Samlet set er han under et voldsomt pres, som påvirker hans mentale velbefindende så meget, at han overvejer, om han skal opgive den store drøm om en karriere i musikbranchen.

Over fire år har den erfarne dokumentarist Kim Longinotto (’Skilsmisse på iransk’, ’Sisters in Law’ m.fl.) og Franky Murray Brown fulgt Dalton, og de kommer helt tæt på ham med stor nænsomhed. Den ærlige og sårbare Dalton kommer efterhånden frem til en erkendelse, at det vigtigste af alt er hans egen accept af sig selv og sin seksualitet.


Þátttakendur

Storbritannien, 2023
DCP, 90 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Buy tickets

Thursday 12. September
18:30

Tickets

CinemaDok: ‘Dalton's Dream’ m. besøg af Selmani

Current films in Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>