Kom til introduktion om en af de markante kvinder i kulturhistorien, der ikke blev anerkendt efter fortjeneste i sin samtid.
Den 21. maj og 1. juni er der oplæg ved feminist, debattør, journalist og forfatter Johanne Mygind, der bl.a. vil tale om Arendt-bogen ‘Eichmann in Jerusalem’ og dens betydning. Oplægget er på dansk og varer 20 minutter.
Opålægsholder til 31. maj følger snarest.
Maj og juni står i kvindernes tegn i Cinemateket. Under fællesnævneren ‘Forandringens kvinder’ viser vi en perlerække af spillefilm og dokumentarer om kvinder, der har gjort en forskel.
Director: Margarethe von Trotta
Den tyske instruktør Margaretha von Trotta skaber her et vidunderligt billede af et menneskes liv, fuld af lidenskab for humanistisk tænkning.
Hannah Arendt (1906-75) hører til blandt de mest beundrede uafhængige tænkere i det 20. århundrede. Som flygtning fra Tyskland ankommer Hannah Arendt til USA, hvor hun bosætter sig på Upper West Side i New York. På dette tidspunkt (1960) er hun allerede kendt som forfatter, og i 1961 sender magasinet The New Yorker hende til Jerusalem for at bevidne og skrive om retssagen mod topnazisten Adolf Eichmann.
Dette arbejde og denne oplevelse bliver bevæggrunden for Arendts verdensberømte bog 'Eichmann in Jerusalem – A Report on the Banality of Evil' (1964).
Þátttakendur
Tyskland, Luxemborg, Frankrig, Israel, 2012
DCP, 109 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år