enda
Myndir

Gammeldags rugbrødsbagning på en fynsk bondegård

Danmark, 1950

13 min.DK/Dokumentarfilm

Filmen illustrerer hjemmebagning af rugbrød, som det foregik i gamle dage på danske bondegårde. Rugen males og dejen lægges aftenen før bagningen; melet æltes i et stor dejtrug, og surdej fra forrige bagning tilsættes. Som brændsel anvendes gammel tjørn, hvormed ovnen opvarmes; brødene bages i selve fyrrummet, efter at asken er fejet ud. Efter fire timer er brødene færdigbagt og skal nu afsvale i 1,5 døgn, inden de gemmes i dejtruget.
Basic information Fram koma: Materials
Original title Gammeldags rugbrødsbagning på en fynsk bondegård
Danish title Gammeldags rugbrødsbagning på en fynsk bondegård
International titles Baking of rye bread - the old-fashioned way
Efnisorð Brød, Bagning, Bondegårde, 1950-1959
Screenplay Hans Lassen
Director of Photography John E. Carrebye
Editor John E. Carrebye
Land Danmark
Domestic distribution Statens Filmcentral
Technical info 162 meter, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Companies

Production company Nationalmuseet
Producent Dansk Kulturfilm
Commissioned by Dansk Kulturfilm
Domestic distribution Statens Filmcentral

Manus

Manus Hans Lassen

Produktion

Produktion John E. Carrebye

Foto

Foto John E. Carrebye

Klip

Klip John E. Carrebye

Download PDF

Reviews and articles

On the library you can find these articles and revies and other material about the film.
Provider Source Author tíma
Program i farve
Download PDF