enda
Myndir

Dansk frugtvin

Danmark, 1953

8 min.DK/Dokumentarfilm

En gennemgang af produktionen af frugtvin på Fyens Vin Kompagni i Odense i 1953: Frugten knuses og saften udpresses. Saften pumpes til gærkælderen, hvor sukker og gærkultur tilsættes. Efter et halvt års gæring af mosten på fade, blandes mange forskellige slags most i sammenstikningskælderen. Mere sukker tilsættes, og mostblandingen opvarmes og afkøles derefter igen. Vinen lagres på tønder, hvorfra kyperen jævnligt tager prøver. Når lagringen er forbi, tappes vinen på flasker.
Basic information Fram koma:
Original title Dansk frugtvin
Danish title Dansk frugtvin
International titles Danish Fruit Wine
Efnisorð 1950-1959, Vinproduktion, Frugtvine, Fyens Vin Kompagni, Fyens Konservesfabrik, Produktionsprocesser
Land Danmark
Technical info Sort-hvid, Stum
Download PDF

Companies

Production company Orion Film
Commissioned by Fyens Konservesfabrik A/S

Download PDF