enda
Myndir

Landbageren

John E. Carrebye, Danmark, 1952

21 min.DK/Dokumentarfilm

Landbagerens arbejde som det blev udført i gamle dag, tilbage fra 1870'erne. En mølle er knyttet til bageriet. Man fyrede og bagte på ovnens gulv, 'herden'. Der bages kommenskringler og derefter rubgrød. Mens ovnen varmes op, æltes rugbrødsdejen i et æltekar, trukket af en hestegang; dejen hæver med surdej. Når ilden i ovnen er brændt ned, rages asken ud, og brødene sættes ind på en "stage". Optagelserne har fundet sted i 1951 hos bagere i Tejn og Saksebro på Bornholm, der endnu anvender de gamle ovne og redskaber.
Basic information Fram koma:
Original title Landbageren
Danish title Landbageren
International titles Bakehouses on Bornholm
Efnisorð Bagerier, Brød, Bornholm, 1950-1959, Håndværk
Leikstjórn John E. Carrebye
Screenplay Hans Lassen
Director of Photography John E. Carrebye
Editor John E. Carrebye
Land Danmark
Domestic distribution Statens Filmcentral
Technical info 236 meter, 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Companies

Production company Nordisk Films Kompagni
Producent Dansk Kulturfilm
Commissioned by Nationalmuseet, Dansk Kulturfilm
Domestic distribution Statens Filmcentral

Instruktion

Instruktion John E. Carrebye

Manus

Manus Hans Lassen

Produktion

Produktion John E. Carrebye

Foto

Foto John E. Carrebye

Klip

Klip John E. Carrebye

Andre credits

Sagkyndig Hans Lassen

Download PDF