Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca. 120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2,5 km tunneller.
Basic information
Fram koma:
Original title |
Kødbyen
|
Danish title |
Kødbyen
|
International titles |
The Meat Packing District
|
Efnisorð |
Kødbyen, 1930-1939, København |
Leikstjórn |
H. Andersen |
Screenplay |
H. Andersen |
Director of Photography |
Aage Ørsted |
Land |
Danmark
|
Technical info |
212 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
|
Kommentar |
Filmen er den allerførste produceret hos Dansk Kulturfilm, som blev stiftet i 1932.
|
Download PDF