enda
Myndir

Kødbyen

H. Andersen, Danmark, 1936

28 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm

Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca. 120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2,5 km tunneller.
Basic information Fram koma:
Original title Kødbyen
Danish title Kødbyen
International titles The Meat Packing District
Efnisorð Kødbyen, 1930-1939, København
Leikstjórn H. Andersen
Screenplay H. Andersen
Director of Photography Aage Ørsted
Land Danmark
Technical info 212 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Kommentar Filmen er den allerførste produceret hos Dansk Kulturfilm, som blev stiftet i 1932.
Download PDF

Companies

Production company V. Richter, Dansk Kulturfilm
Commissioned by Dansk Kulturfilm, AOF

Instruktion

Instruktion H. Andersen

Manus

Manus H. Andersen

Produktion

Produktion V. Richter

Foto

Foto Aage Ørsted

Download PDF