En god død - premiere og biblioteksturné

Dokumentarfilmen ”En god død” skildrer dagligdagen på et hospice. Den følger tre kvindelige beboere i den svære sidste tid, før de skal tage endeligt afsked med livet. Filmens instruktør Estephan Wagner er klar til at tage ud på bibliotekerne med sin film. Den gribende og tankevækkende film har premiere på Chp:Dox søndag d. 10. november, og den kan ses på Filmstriben fra d. 22. november.

”En god død” leverer indfølte portrætter af tre kvinder, som hver især kæmper hårdt for at tage afsked med livet på en god måde, hvor de måske kan nå at realisere nogle af deres sidste drømme. Filmen viser også, hvordan personalet arbejder ihærdigt og nænsomt for at støtte beboerne i den sidste svære tid.

Filmen henvender sig til et bredt publikum. Den er relevant for pårørende, patienter og professionelle, men også for alle andre, som vil forholde sig til de svære og stærke følelser, der trænger sig på når livet nærmer sig sin afslutning.

Biblioteks-turné

Filmens instruktør Estephan Wagner tilbyder bibliotekerne et arrangement, hvor han viser ”En god død”, og fortæller om filmen. Han tilbragte mange dage på det hospice hvor filmen er optaget, og samværet med beboere og personale har givet ham en helt speciel indsigt i den ærlighed og intensitet, der opstår når man ved, at der ikke er mange dage tilbage. Det er disse erfaringer han vil give videre til bibliotekspublikummet – som oplæg til samtale om filmen og dens tema.

Facts og kontaktoplysninger:
Estephan Wagner kan turnere på biblioteker i perioden fra januar til medio februar 2014.

Honorar: 4.000 kr. + transport.

Booking: Kontakt Estephan Wagner. Mail: estephandocs@gmail.com / Tlf. 5261 1020.

Filmens varighed: 59 min.

Visningsformat: Filmen kan vises på BluRay, DVD eller på Filmstriben.

Filmen er produceret af Final Cut for Real i 2013.
Kontakt Final Cut for dvd-/BluRay-kopi af filmen på mail: maria@final-cut.dk / tlf. 3543 60 43.

Her kan filmen også ses


Vil du se filmen før du beslutter om du vil lave et biblioteksarrangement, er der rig mulighed for at se filmen i den kommende tid:
  • Cph:Dox: Søndag d. 10. november i Grand kl. 21.30, samt endnu et par visninger.
  • DR2: Torsdag d. 21. november.
  • Filmstriben: Fra d. 22. november.
  • Frederiksberg Bibliotek: 11. januar 2014. Film og oplæg med Estephan ’Wagner.

Pressebillede og uddybende tekst

Skal du formidle arrangementet i den trykte presse, kan du frit bruge filmens stillbillede i trykkvalitet.
Har du spørgsmål til download og brug af stills, kan du kontakte Carsten Olsen, DFI: carsteno@dfi.dk eller Heidi og Maria på Final Cut (se ovenfor). 

Lang pressetekst

Hanne, Myrna og Britt er i den allersidste fase af livet. De er flyttet på hospice, hvor de skal forlige sig med det uafvendelige. Men spørgsmålet er, om man kan forberede sig på døden?

Hanne ved ikke, om hun bør kontakte sin eneste datter i et sidste forsoningsforsøg. Britt kæmper med vreden over en hård opvækst under sin mors manglende omsorg. Og Myrna konfronteres dagligt med angsten for, hvad der venter hende om ganske kort tid.

Filmen kommer helt tæt på de medvirkende og deres samtaler med personalet. Ærlighed kan være barsk, men gennem disse samtaler oplever vi, at ærlighed er omsorg. På en både følsom og direkte måde hjælper personalet med de svære spørgsmål, der opstår, når livet nærmer sig sin afslutning.

Filmen er vigtig og relevant for en bred målgruppe, fordi de fleste af os på et eller andet tidspunkt vil opleve pårørendes eller egen sygdom. I filmen bliver der videregivet mange oplevelser og erfaringer som kan inspirere os, når vi skal gøre os tanker om, hvordan vi gerne vil dø og hvordan vi forbereder os på døden. Filmen åbner bl.a. op for spørgsmålet om, hvad der er en god død, og dermed jo også om hvad der er et godt liv. Hvordan lever vi et liv, så vi kan få en god død?

Filmens skildring af en ellers lukket verden er specielt relevant for ansatte i sundhedsvæsenet og andre i plejesektoren, der arbejder med svært syge eller døende.

Estephan Wagner som har lavet filmen, tilbragte mange dage på det hospice hvor filmen er optaget. Gennem sit ophold og sine mange samtaler med de medvirkende både før og under optagelserne, har han fået en helt speciel indsigt i den ærlighed og intensitet, der opstår når man ved, at der ikke er mange dage tilbage. Det er disse erfaringer han vil give videre – som oplæg til samtale med publikum om filmen og dens tema.

Tags: