Dem vi var

"Dem vi var" er en rørende kærlighedshistorie instrueret af Sine Skibsholt.
LAV ET ARRANGEMENT. ”Dem vi var” er en meget rørende dokumentarfilm om et familieliv og et kærlighedsliv, der ændres totalt, da manden rammes af en alvorlig blodprop. Lav et publikumsarrangement i samarbejde med lokale netværk om et emne, somberører mange mennesker.

Dokumentarfilmen ”Dem vi var” har allerede været genstand for meget omtale og publikumsinteresse,  og bibliotekerne har muligheden for at vise den på Filmstriben ’På biblioteket’.

Filmen er en virkelig rørende fortælling om en familie, der rammes af, at faderen får en blodprop. Hans alvorlige hjerneskade vender op og ned på alt, og hverken familielivet eller kærlighedslivet bliver nogensinde som det var engang.

Publikum kan ikke undgå at blive stærkt følelsesmæssigt berørt af, hvordan familien og kærligheden udsættes for dramatiske ændringer. Samtidig giver filmen et grundigt indblik i, hvad det vil sige at få en hjerneskade, og beskriver nogle af de mange udfordringer som både patienten og de pårørende skal tackle.

Filmen er instrueret af Sine Skibsholt, som i 2016 vandt prisen som bedste debuterende instruktør på IDFA, én af de største dokumentarfilmfestivaler i verden.

Visningsarrangementer med film og dialog

Med "Dem vi var" er der masse potentiale til at lave et relevant og velbesøgt publikumsarrangement. Der venter en stor filmoplevelse, og der er meget at tale om bagefter.

Oplæg med instruktøren

Filminstruktør Sine Skibsholt kommer gerne ud og holder oplæg i det omfang hun har tid og mulighed for det. Kontakt Sine Skibsholt på mail: s.skibsholt@gmail.com.

Samarbejdspartnere

Bibliotekerne anbefales at søge samarbejdspartnere i lokalafdelingerne af nogle af organisationerne for hjerneskadede, pårørende og behandlere. Det kan dels sikre en faglig kompetent samarbejdspartner og ideer til oplægsholdere, og dels kan disse netværk medvirke til at sprede opmærksomheden hos publikum før filmvisningen.

Hjernesagen
Organisation for skadede, pårørende og behandlere.
Der findes 43 lokalforeninger, som kan findes på Hjernesagens website.
Hjernesagens sekretariat: Tlf. 36 75 30 88.
Hjernesagens hjemmeside.

Hjerneskadeforeningen
Forening for skadede, pårørende og behandlere.
Find flere oplysninger om foreningen og dens 34 lokalafdelinger.
Flere af lokalafdelinger har Facebook-grupper med mange medlemmer.
Hjerneskadeforeningens website.

Behandlere
Alle danske kommune har en hjerneskadekoordinator.
Desuden kan der etableres kontakt til behandlere som oplægsholdere gennem lokale genoptræningscentre rundt om i landet.
Se Socialstyrelsens oversigt over hjerneskadekoordinatorer.