Dokumentarer og oplægsholdere til bibliotekerne

På Ærø vendes skepsis og utryghed til venskab og varme i 'Fremmede i Karl Oves paradis'.
LAV ET ARRANGEMENT. Årets første forslag til nyere film der kan vises på biblioteket, er suppleret af ideer til oplægsholdere, pressematerialer og andre muligheder, som gør det nemmere at få arrangementer planlagt og formidlet.

Dette udpluk af nyere film kan vises på biblioteket, og Filminstituttet har gjort noget af forarbejdet til at lave publikumsarrangementer. Se filmene på Filmstriben og læs mere om dem her.

Under filmbeskrivelserne findes forslag til relevante oplægsholdere, som Filminstituttet på forhånd har været i kontakt med. De ser frem til at komme ud og møde publikum til dialog om filmene og deres temaer.

Det er op til bibliotekerne at lave de konkrete aftaler om tidspunkt, honorar, indhold m.v. Oplægsholdernes kontaktoplysninger fremgår under hver film.

Se nederst på denne side andre muligheder for at forenkle programlægning og formidling.

Fremmede i Karl Oves paradis

59 min. Danmark 2021. Instruktion: Helle Toft Jensen.

Reaktionerne blandt beboerne på Ærø er blandede, da der skal åbnes to centre for, asylsøgende drenge på øen. Men skepsis og usikkerhed over for det fremmede ændres til berigende venskaber og gensidig omsorg i denne hjertevarme og humoristiske solstrålehistorie. Læs mere i Filmdatabasen.

Forslag til oplægsholdere:
Filminstruktør Helle Toft Jensen: E: helle@spormedia.dk. / T: 61320940.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

Trailer:


De pårørende - Når ens barn rammes af psykisk sygdom

51 min. Danmark, 2020. Instruktion: Vibe Mogensen.

En terapigruppe bestående af forældre med psykisk syge voksne børn åbner generøst dørene til deres ellers meget private rum, og fortæller om deres erfaringer og de store følelsesmæssige op- og nedture, forbundet med at éns elskede barn lider af en langvarig, måske kronisk psykisk sygdom. Forældrenes mod til at tale om dette stadig tabubelagte emne, kan være til stor gavn for andre i lignende situationer. Læs mere i Filmdatabasen.

Forslag til oplægsholdere:

Filminstruktør Vibe Mogensen:
E: vibemogensen@gmail.com / T: 22863421.

Foreningen Bedre Psykiatri har lokalafdelinger over hele landet.
Kontakt organisationskonsulent Kathrine Hegelund for info om lokale oplægsholdere: E: kh@bedrepsykiatri.dk / T: 71749611.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

Trailer:


Muldvarpen - Undercover i Nordkorea

2 x 63 min. Danmark, 2020. Instruktion: Mads Brügger.

Mads Brüggers autentiske spionthriller handler om den førtidspensionerede danske kok Ulrich, der lever et dobbeltliv som undercover agent. Hans mission er at infiltrere Nordkorea – ét af verdens mest brutale diktaturer – og afsløre landets involvering i bl.a. ulovlig produktion og salg af våben og narkotika. Det er med livet som indsats, at han spiller rollen som en ven af styret, der bliver mere og mere involveret. Filmen vandt Robert-prisen i 2021 som bedste dokumentarfilm.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

Trailer:


Undertrykkelsen sang

88 min. Danmark, 2020. Instruktion: Marianne Hougen-Moraga og Estephan Wagner. 

For foden af Andes-bjergene i Chile ligger en lille tysk koloni, hvor beboerne igennem mere end 40 år levede med systematisk vold, børnemisbrug og generel mistrivsel. Filmen undersøger, hvordan de tilbageværende 120 beboere forholder sig til fortiden og skaber mening i deres liv. Religiøs fanatisme og ekstrem konservatisme er fortsat dominerende. Mens nogle fornægter de rædsler, de var udsat for, kæmper andre stadig med enorme, psykiske følger. Filmen vandt hovedprisen på Cph:Dox i 2020.

Forslag til oplægsholder:
Filminstruktør Marianne Hougen-Moraga:
E: mariannehougen@gmail.com / T: 29264776.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

DFI-nyheder november 2020: Interview med instruktørerne.

Information, april 2020: Anmeldelse.

DR, Filmland, marts 2020: Anmeldelse.

Trailer:

LAV ET ARRANGEMENT - HJÆLP TIL ARRANGØRER

Filminstituttets ønsker at styrke udbredelsen af publikumsarrangementer med dokumentarfilm på bibliotekerne. Derfor har vi gjort et forarbejde og udformet nedenstående tilbud til hver film, som kan gøre det nemmere at programlægge og formidle arrangementerne.

  • Kontakt til oplægsholdere. Filminstituttet har på forhånd kontaktet relevante  oplægsholdere, som er interesserede i at blive inviteret ud på bibliotekerne og være i dialog med publikum om filmene og deres temaer. Brug oplægsholdernes kontaktoplysninger og lav de konkrete aftaler om tidspunkt, honorar, indhold m.v.
  • PR. Pressetekster og -billeder til download samt trailere til embedding.
  • Mere om filmen. Links til udvalgte anmeldelser, interviews og omtaler.
  • VIP-adgang. Mulighed for VIP-adgang for bibliotekets programlæggere til at se filmene på Filmstriben ’Se film på biblioteket’ på en privat pc. Kontakt kundeservice.dbc.dk og oplys din IP-adresse.