Filmdage for biblioteksformidlere 2022

Filminstituttet inviterer filmformidlere fra landets biblioteker og fra andre kulturinstitutioner til inspirerende FILMDAGE. De finder sted 12. september på Dokk1 i Århus, og 15. september i Cinemateket i København. De to arrangementer har identisk indhold.


FILMDAGENE inspirerer til at anvende film og levende billeder i formidlingen til brugerne: som filmoplevelser i sin egen ret, som del af dialog- og debatskabende arrangementer, eller i kombination med andre formidlingsaktiviteter. 

FILMDAGENE er et nyt tiltag. Vi håber, at I finder programmet relevant og interessant.

Dokk1 (Århus)

Dato: Mandag 12. september kl. 9 -16.30.
Pris: 500 kr. ex. moms.
Adresse: Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus C.
Tilmeldingsfrist: 6. september 2022.

Cinemateket (København)

Dato: Torsdag 15. september kl. 9 -16.30.
Pris: 500 kr. ex. moms.
Adresse: Gothersgade 55, 1123 København K.
Tilmeldingsfrist: 9. september 2022.

Deltagergebyr opkræves umiddelbart efter filmdagene.


PROGRAM

9.00 - 9.30 Ankomst og morgenmad
9.30 – 10.30 Organiseret vildskab
Visning af Phie Ambos helt nye film som følger Danmarks største ’rewilding’-projekt i Hammer Bakker. Kameraet vendes mod både menneske og natur. For hvad er natur egentlig, og hvor vildt må det være? Der er planer om en event-turné rundt i landet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening i efteråret 2022.
10.30 – 11.00

Viden om publikum
Analysekonsulent Martin Kofoed Hansen, Filminstituttet, fortæller om projektet ’Viden om publikum’, som allerede har opnået mange nye indsigter via kvantitative og kvalitative analyser. Filmbranchen anvender analyserne til bl.a. udvikling og markedsføring af filmprojekter, men mange af indsigterne er interessante for alle kulturformidlere, der ønsker at blive klogere på sit publikum. Oplægget har specielt fokus på den nyeste viden om de unge kulturforbrugeres adfærd, og på danskernes præferencer blandt streamingtjenesterne, herunder Filmstriben.

11.00 - 11.10

Kort pause

11.10 – 11.30 Nyt fra Filminstituttet
Bibliotekskonsulent og programredaktør Carsten Olsen, Filminstituttet, informerer om samarbejdet med biblioteker og biografer, dokumentarer og kortfilm på Filmstriben Fjernadgang, børnebiffen.dk, samt overvejelser om dannelse af et netværk for filmformidlere på bibliotekerne.
11.30 – 12.10 Stumfilm.dk, Erindringsbio og Danmark på film
Projektredaktør på Filminstituttet, Anne Schwartz, præsenterer streaming-sitet Stumfilm.dk og giver eksempler på, hvordan bibliotekerne kan formidle den perlerække af nydigitaliserede stumfilm, der ligger frit tilgængelige for publikum – både online og i forbindelse med publikumsarrangementer. Se og hør også seneste nyt om ’Erindringsbio’ og aktuelle temaer på ’Danmark på film’.
12.10 – 12.45 Frokost
12.45 – 14.15 A house made of splinters
Visning af den danske dokumentar ’A house made of splinters’ af Simon Lereng Wilmont. Filmen er lavet over flere år, tæt på frontlinjen i det østlige Ukraine. Her følger vi livet i et hus, hvor en lille gruppe engagerede socialarbejdere driver et børnehjem for svigtede og efterladte børn. Med stor kærlighed forsøger de voksne at genopbygge børnenes tillid og tro på fremtiden. Filmen har endnu ikke været vist til det brede publikum i biografer eller på tv, men er allerede et hit med priser på førende internationale festivaler som f.eks. Sundance og Cph:Dox.
14.15 – 14.45

Simon Lereng Wilmont
Filminstruktør Simon Lereng Wilmont fortæller og svarer på spørgsmål, bl.a. om at lave film med børn og at arbejde under svære betingelser. Simon slog for alvor sit navn fast med ’Olegs krig – en barndom i krigens skygge (2017)’, om dagligdagen for en dreng og hans bedstemor i det østlige Ukraine.

14.45 – 15.10

Kaffe, te og kage

15.10 – 16.30 Dokumentarfilm på vej
Filmkonsulent Frank Piasecki Poulsen, Filminstituttet, præsenterer nye dokumentarprojekter, som har fået produktionsstøtte af Filminstituttet og får premiere i den kommende tid.

Hent program til print her (PDF)


Kontakt

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk