Organiseret vildskab, Kaptajnens hjerte og andre forslag til film og events

Udsætning af vilde heste er en del af rewilding-projektet i Hammer Bakker. (Foto fra 'Organiseret vildskab' v. Anders Morgenthaler).
LAV ET ARRANGEMENT. Til inspiration for bibliotekernes arrangementsvirksomhed er her et par nye bud på dokumentarfilm med oplægsholdere. Instruktørerne kommer gerne ud og præsenterer filmene.

Se forslag til instruktører og andre oplægsholdere der kan bookes. Benyt nedenstående kontaktoplysninger for at få fat i dem og aftale nærmere. De er forberedte på at tage imod henvendelser. 

 

Organiseret vildskab

Phie Ambo, Danmark, 2022, 56 min.

I fire år har Phie Ambo fulgt et stort rewildingprojekt i Hammer Bakker i Nordjylland. Et stort område med produktionsskov skal omdannes til vild natur med græssere, sommerfugle og måske endda et par kongeørne. Der sker store forandringer for både planter, dyr og mennesker, når naturområder gøres vilde. Men hvordan gør man noget vildt, der har været tæmmet så længe? Og hvor vildt må det egentlig blive? Det er nogle af de spørgsmål, der optager mange danske naturelskere.

Ideer til arrangementer:

  • Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger er et godt bud på en samarbejdspartner, der kan medvirke til at få et arrangement på benene, og pege på en fagligt stærk oplægsholder.
  • Filminstruktør Phie Ambo kan bookes til at holde oplæg og/eller deltage i debatter om filmen. 
    Kontakt: Mail: phie@viola-lucia-film.dk / Tlf. 2381 3388.


Udvalgte omtaler og anmeldelser:


Kaptajnens hjerte

Simon Bang, Danmark, 2021, 94 min. 

Filminstruktøren og maleren Simon Bang har været mange år undervejs med denne film om hans morfar. Det er blevet til en bevægende og seværdig fortælling, hvor han virtuost blander arkivmateriale, animation, interviews og fortællerstemme. Morfaren var skibskaptajn og søfarer af den gamle skole, der tilbragte mere end halvtreds dramatiske år på havet. I lange perioder var han langt væk fra hjemmet, mens han forsøgte at opretholde sin status som familiens patriark, der tog alle de vigtige beslutninger på hjemmefronten.  

Ideer til arrangementer:
Simon Bang kan bookes til at holde oplæg om sit arbejde med filmen,historierne om hans morfar, og om vilkårene for&sømandsfamilie før og nu.

Kontakt:
Mail: mail@simonbang.com / Tlf. 40683256.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:


Os på grænsen

Jens Loftager, Danmark, 2022, 76 min.

Grænsen mellem Tyskland og Danmark har været usynlig siden Schengen-aftalen. Men beboerne på begge sider vågnede for nyligt op til et noget aparte syn. På den grænse hvor folk fra begge sider nærmest har betragtet sig som tilhørende samme familie, stod der pludselig et politisk betændt vildsvinehegn som en mytisk mur mod drømmenes Europa. Og da hegnet mod svinepest stod færdigt, ankom coronaen, som intet hegn kan holde ude. Filmen portrætterer en række af beboerne i grænseområdet og forsøger at beskrive betydningen af sådan et hegn.

Kontakt:
Filminstruktør Jens Loftager kan bookes til at holde oplæg om sin film.
Mail: loftagerjens@gmail.com / Tlf. 28939498.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:


Aquarela

Victor Kossakovsky, Tyskland, 2018, 89 min.

Den højt estimerede russiske dokumentarist Victor Kossakovsky har lavet denne alternative klimafilm, som tager os med på en verdensomspændende odyssé – set fra vandets perspektiv. Fra et isbjerg brækker af iskappen på Nordpolen, mens det smelter og ender som vand på sin rejse over havene. En rejse rundt om hele kloden og gennem hele registret af menneskelige følelser. 
Filmoplevelsen er noget helt særligt, et enestående, ordløst billedværk som overlader publikum til selv at reflektere over miljøets tilstand. Brølende høj metalrock ledsager lydene af isens bevægelser og de monumentale billeder fra hele verden, af smeltende is, gletsjere og regnskyl, der får vandstanden til at stige.

Udvalgte omtaler og anmeldelser:

Soundvenue.

Filmmagasinet Ekko. Interview med Kossakovsky.

Indiewire. Baggrundsartikel om filmens tilblivelse.

The Guardian.


Sådan dræber du en sky

Tuija Halttunen, Finland, 2021, 80 min.

Klimaforskeren Hannele Korhonen har én ultimativ passion i livet: At være den bedste på sit felt og få anerkendelse for det. Hanneles liv ændres dramatisk, da hun af De Forenede Arabiske Emirater tildeles 1,5 mio. USD i forskningsmidler. Opgaven er at skabe regn over det olierige, men tørkeplagede land. Snart kastes Hannele ud i et etisk dilemma og en indre konflikt. For har man ret til at ændre på naturen og hvem ejer egentlig skyerne?

 

Kontakt Filminstituttet

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk