Salaam Filmfestival - kvinde- og pigeliv og 18 'farlige' køer

WORLDFILM. Cinemateket viser i perioden 15.-18. september fire film i forbindelse med Salaam Filmfestival. Der er introduktion eller instruktørbesøg ved hver forestilling.

Salaam Filmfestival er et tiltag fra foreningen Salaam Film & Dialog, der arbejder på at fremme interkulturel forståelse og de forbindelser, der er mellem det globale og lokale gennem gode film, dialog og debat om det moderne og flerkulturelle samfund. Salaam arbejder med at synliggøre kulturel mangfoldighed med positivt fortegn. Miss India og arrangerede ægteskaber er bare nogle af temaerne på årets festival.

Tvangsægteskab, farlige køer, Miss Bombay, hindukrigere, kultursammenstød ...

’I am Nojoom, Age 10 and Divorced’ er baseret på en kvindes erindringer fra, da hun blev tvangsgift med en meget ældre mand. Mød Khadija al-Salami, der er Yemens første kvindelige filminstruktør, ved visningen tirsdag den 15. september.

’The Wanted 18’ handler om 18 køer indkøbt til landsbyen Beit Sahour for at løfte produktionen af mælk. Køerne blev siden betragtet som en sikkerhedsrisiko af det israelske militær. Mød filmens instruktør Amer Shomali til visningen onsdag den 16. september.

’The World Before Her’ beskriver to fuldkomment forskellige måder at gøre op med en kvindeundertrykkende kultur. Ruhi Singh rejser til Bombay for at deltage i konkurrencen om at blive Miss India. Få timer derfra driver en nationalistisk gruppe en lejr, hvor unge kvinder trænes til at blive hindukrigere. Her møder vi Prachi Trivedi. Vi inviterer til debat om indiske kvinders rettigheder og livssituation i forbindelse med filmen torsdag den 17. september. 

’Jeg er din’ er en gribende film om en ung alenemor med norsk-pakistansk baggrund, hvis forældre har svært ved at acceptere at hun har valgt at leve som sine norske venner. Mød filmens instruktør Iram Haq ved visningen fredag den 18. september.

Tid: 15.-18. september.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
BilletbestillingCinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400