Det personlige blik

TALENT. Med "My Tokyo Fairytale" giver instruktør Marie Limkilde et blik ind i sin søsters hektiske teenageliv under et japansk modeeventyr. Den meget personlige dokumentar vises frem til Filmværkstedets SneakBar fredag den 4. marts. 

Da 15-årige Dorte tager til Japan for at arbejde fem uger som model, giver storesøster Marie Limkilde hende et kamera med på turen. Ud fra optagelserne skaber Marie dokumentaren "My Tokyo Fairytale", der handler om at være ung og tage hjemmefra for første gang.   

Teenageårene er en vildt spændende tid. Det er her, man begynder at prøve at se sig selv udefra, at definere sig selv som person.

Filmen følger den unge pige i privaten, i sminkerummet og på vej til fest. Hjemme på hotelværelset fortæller hun træt og mørbanket kameraet om dagens 10-timer lange fotosession, der indebar bryllupsfotos af den kun 15-årige dansker og et par alt for små sko. Men selvom den japanske modebranche danner ramme for filmen, fokuserer "My Tokyo Fairytale" mest af alt på den hektiske teenagetid, hvor man begynder at reflektere over sig selv og sin fremtoning:

Marie Limkilde

MarieLimkilde_portræt_210

Den 24-årige instruktør Marie Limkilde er på nuværende tidspunkt i gang med dokumentaruddannelsen flerkameralinjen på Den Danske Filmskole. Hun har foruden "My Tokyo Fairytale" lavet en række musikvideoer og kortfilm. 


Om sneakbar

Filmværkstedet inviterer jævnligt til SneakBar i Cinemateket, hvor nye danske talenter fremviser deres værker. Næste SneakBar finder sted fredag den 4. marts 2016 kl 18.00 og igen kl. 20.00 i Asta Bio. Arrangementet er gratis og efter filmene vil der være åbent i Asta Bar og musik på anlægget. 

Bestil billetter her.

Ud over "My Tokyo Fairytale" vil der være mulighed for at se den færøske hævnfilm "Dalur" samt den sanselige kærlighedsfilm "Raniya". 

Læs mere om filmene på kommende SneakBar.


"Teenageårene er en vildt spændende tid. Det er her, man begynder at prøve at se sig selv udefra, at definere sig selv som person. Man kan sige, at modebranchen blot forstærker de identitetsspørgsmål, som teenageårene allerede er fulde af, netop fordi den sætter opmærksomheden omkring andres blikke på spidsen."

 

Det personlige blik

Allerede da hun var meget ung, begyndte Marie Limkilde at filme søskende og venner. Hun og Dorte lavede tit små film derhjemme – men hvor lillesøsteren foretrak at være foran kameraet, befandt Marie sig bedst bag ved det. Det var dog først på Filmhøjskolen, at hun fandt ud af, at hun gerne ville lave dokumentarfilm.

"Jeg blev interesseret i dokumentarfilmen, fordi jeg synes, det personlige møde er interessant. Jeg vil gerne selv være bag kameraet og fortælle historien med mit eget personlige sprog og blik."

Selvom Limkilde for en gangs skyld ikke selv førte kameraet i "My Tokyo Fairytale", kan projektet med søsteren i den grad karakteriseres som personligt.

"Jeg var nysgerrig efter at følge min søster og se, hvad hun opdagede i de verdener, der åbnede sig for hende. Men det har været svært at lave filmen, fordi projektet var så personligt. Jeg har virkelig haft brug for min klipper og producer til at hjælpe mig med se min søster udefra."

 

Fusioner i fremtiden

Hvad fremtiden byder for den unge instruktør, der er i gang med en uddannelse på Den Danske Filmskoles flerkameralinje, kan være svært at sige. Men interessen for identitetsskabelsen og teenageårene forsvinder nok ikke sådan lige, mener hun.

"Jeg bliver ved med at vende tilbage til teenageårene i de ting, jeg laver. Der er bare noget utrolig spændende over den sitrende periode, hvor man udvikler sig så meget. Men hvad, det præcist er, er jeg stadig ved at finde ud af."

Selvom det er dokumentargneren, der trækker mest i den unge instruktør, har hun planer om at eksperimentere med elementer fra fiktionsfilmens verden:

"Dokumentarfilm er oftest mest interessante, når dokumentar og fiktion blandes sammen. Fremover kunne jeg godt tænke mig at fusionere de to fortælleformer og se, hvad der kunne komme ud af det."

"My Tokyo Fairytale" er lavet med støtte fra Filmværkstedet og vises i Cinematekets SneakBar fredag den 4. marts.

Tid: Fredag den 4. marts kl. 18.00 og 20.00.
Sted: Asta Bio, Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Arrangementet er gratis. Billetter kan bestilles på telefon 33 74 34 12 eller på Cinematekets hjemmeside.