'Sonic Youth: 1991 - The Year Punk Broke' - ekstra visning på fredag

SÆRVISNING. På grund af massiv efterspørgsel på Friday Late Night-visningen af 'Sonic Youth: 1991 - The Year Punk Broke' har Cinemateket arrangeret en dobbeltvisning på fredag kl. 22.00. Happy hour-bar og roterende rock-vinyl inden filmen.

Nu har du en ekstra mulighed for at opleve rockmytologi både på scenen og backstage. Cinemateket har nemlig arrangeret en ekstra særvisning af fredagens ellers udsolgte 'Sonic Youth: 1991 - The Year Punk Broke'

På kanten af grunge-eksplosionen

Støjrockgruppen Sonic Youth er en institution i moderne amerikansk musikhistorie. Gennem mere end tre årtier har newyorker-outfittet været optaget af dissonans og kridhvide rytmer i grænselandet mellem pop og avantgarde.

David Markeys dokumentarfilm om Sonic Youths Europa-turné i 1991 formidler fornemt den energi og begejstring, der herskede i rockmiljøet på kanten af grunge-eksplosionen. Vi er vidne til uforglemmelige scener, hvor Lee Renaldo slår sin guitar til pindebrænde og hvor Thurston Moore taler sort og i bogstaveligste forstand er ved at falde ned af scenen i sine guitar-excesser.

Uforglemmelige optagelser af Nirvana

Sonic Youth er i fokus filmen igennem, men den indeholder ligeledes en række unikke og uforglemmelige optagelser af beslægtede bands, som ligeledes stod foran deres gennembrud til mainstreampublikummet: Bl.a. Dinosaur Jr., Babes in Toyland og ikke mindst Nirvana, som for mange siden hen skulle komme til at stå som 90'ernes mest skelsættende rockgruppe.

Aftenen kickstartes med happy hour-bar og roterende rock-vinyl i Cinematekets Asta Bar fra kl. 20.30.

Tid: Fredag den 30. marts kl. 22.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412