Natural Selection - "En livsbekræftende buket af overraskelser"

SÆREGEN SATIRE. Månedens film i Cinemateket, 'Natural Selection', har vundet en række festivalpriser og er en skøn, skør satire om ægteskab og moral i det religiøse Texas. Se den sorthumoristiske komedie fra den 18.-28. oktober.

Et skarpt manuskript, træfsikker dialog og et elskeligt odd couple gør 'Natural Selection' til en uprætentiøs, seværdig perle - og en imponerende debutfilm.

Varmhjertet festivalhit  

"Det er svært ikke at elske denne film," skrev Logan Hill i New York Magazine og kaldte 'Natural Selection' "Et vildt road-trip, et odd-couple festfyrværkeri og en forrygende satire om ægteskab og moral." Robbie Pickerings debutfilm er "Indsigtsfuld, bevægende, morsom," konkluderede den prominente filmkritiker Roger Ebert, og den modtog da også en række af hovedpriserne på SXSW Film Festival i 2011 - herunder publikumsprisen og juryens store pris. Herhjemme bliver filmen beskrevet som ”En dannelsesrejse med en livsbekræftende buket af overraskelser” af Berlingske Tidendes anmelder Jacob Wendt Jensen, der kvitterer med ★★★★(4 stjerner) til den skæve indie-komedie.

Charmerende odd-couple på eventyr

Den varmhjertede roadmovie er baseret på den debuterende instruktørs egen opvækst i den konservativt-religiøse Jersey Village i det sydlige Texas. Det er historien om den altopofrende husmor Linda White, der er i starten af 40’erne og ikke kan få børn. Hendes mand, Abe, betragter det som en synd at dyrke sex, hvis formålet ikke er forplantning. Men da Linda, efter at Abe har fået en hjerneblødning, opdager, at han i mange år har doneret sæd til en lokal klinik, tager hun af sted for at opsøge en ung mand, Raymond, som Abe måske er far til. Raymond viser sig at være en white trash-narkoman og bankrøver, der lige er flygtet fra en fængselsdom. Alligevel sætter Linda alt ind på at føre Raymond og Abe sammen, da hun mener, at det kan bringe hendes mand tilbage til livet. Samspillet mellem Rachel Harris og Matt O’Leary som det umage par i de to hovedroller er fremragende og virkelig morsomt. ”Filmen er fyldt med excentriske typer og særprægede miljøer, der let kan minde om Coen-brødrenes skæve karakterer og Almodóvars burleske filmunivers.” (Niels Roe, CinemaZone).

Kvindelig hovedrolleindehaver imponerer anmelderne

Sjældent har en filmkarakter udviklet sig så meget undervejs i en film som Linda White, og den ellers relativt ukendte skuespillerinde, Rachael Harris, får da også store roser blandt anmelderne for sin overbevisende præstation: "Rachael Harris er et fund i hovedrollen, fordi hendes åbne ansigt med ganske få millimeter til den morsomme side kan udtrykke stor komik og få millimeter til den anden side kan få skæbnen til at ligne en katastrofe." (Jacob Wendt Jensen, Berlingske). Også Politikens anmelder Sophie Sonne fremhæver Harris som en af filmens største forcer: "Harris' præstation som Linda løfter i glimt filmen til en lille, skævt charmerende film" og Rune Madsen fra CinemaOnline er enig: "Rachel Harris leverer en fantastisk præstation...Bag hendes dynejakke og kejtede briller anes hele tiden den ungdommelige skønhed og vildskab, som den konservative livsstil fik tæmmet for mange år siden. Det er formentlig en skuespiller, vi kommer til at se meget mere til." 

NB! Husk, at der er gratis entré for medlemmer ved den første visning.

Tid: Vises fra torsdag den 18. til søndag den 28. oktober
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf.3374 3412