Belgisk post-rock til Vertovs udødelige stumfilmsklassiker

STUMFILMSKONCERT. Onsdag den 9. marts spiller det belgiske band We Stood Like Kings klangfulde toner til Vertovs udødelige stumfilmsklassiker 'A Sixth Part of the World' (1926). Bandet har tidligere, med stor succes, gæstet Cinemateket – og vi kan godt love, at det bliver mindst lige så interessant som sidst!

Menneskeskæbner, der kryber ind under huden på én 

Live musik (med klaveret som det bærende element) sættes til gribende, dokumentaristiske billeder af Sovjetunionens mennesker, storslåede natur og hastigt voksende industri anno 1926. En fascinerende, kunstnerisk fusion, der formår at puste nyt liv i den næsten 100 år gamle film 'A Sixth Part of the World'. Bandets musik understøtter de hudløst ærlige nærbilleder af menneskeskæbner, der kryber langt ind under huden på én. Resultatet? Et maksimalt stimuleret sanseapparat, og en unik musik- og filmoplevelse rigere. 

Datidens Sovjet – en rørende rejse 

Vertovs sympatiske idé var at forene det kæmpestore land i et samlet socialistisk projekt, og han ønskede, at alle borgere mellem 10 og 100 år efterfølgende fik mulighed for at se filmen. Den russiske instruktør formåede på antropologisk vis at dokumentere livet for de mange etniske grupper i datidens Sovjetunionen. Filmen er rå og barsk virkelighedsfremstilling, men samtidig en rørende rejse, der går tæt på – fortalt uden iscenesættelsens glamourøse filter. 

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Den Belgiske Ambassade.

Læs mere og bestil billetter til aftenens stumfilmskoncert: 'A Sixth Part of the World' med musik af We Stood Like Kings. 

Tid:
Onsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12