Play for Real

SPIL. Det årlige "Play" spilseminar er klar igen den 21. oktober i Cinemateket. I år er overskriften "Play for Real" med et tematisk fokus på spil, der på den ene eller anden måde har en mission, der rækker ud over spillet selv. Læs hele programmet og bestil billet nu.

Virkelige spil med et formål

Spil forbindes ofte med letbenet underholdning, som er lykkeligt uforbundet med hverdagslivet. Og det er mange spil heldigvis også. Men i takt med spilmediets udbredelse og en stigende diversitet af udviklere, begynder spil også at afspejle andre emner og tjene nye formål. Vi oplever spil med fokus på følelser og empati. Vi ser selvbiografiske spil fra udviklere, som f.eks. har haft et kræftramt barn. Der er spil, som ikke alene forsøger at oplyse om folk i nød, men som også bruger mediet til sætte spilleren i deres sted og opleve dilemmaerne fra nye vinkler. Spil som ikke bare engagerer spilleren, men som også selv engagerer sig i verden omkring dem.

Seriøs underholdning

Til dette seminar kigger vi nærmere på, hvordan seriøse emner kan kombineres med et sjovt, motiverende og engagerende gameplay. Spildesigner Erin Hoffman kommer med en ny indgangsvinkel til begrebet "fun". Vander Caballero fra Minority Media, som står bag "Papo & Yo" og "Spirits of Spring", taler om, hvordan man laver underholdende børnespil med tematikker som mobning eller voldelige forældre. Og en lang række interessante talere vil hver i sær præsentere cases og supplere med deres perspektiver.

Se det fulde program.

Hvor: Cinemateket / Bio Carl, Gothersgade 55, 1123 København K. 
Hvornår: Onsdag den 21. oktober 2015 kl. 9.00-16.30 
Organisatorer: Creative Europe Denmark, DADIU og Det Danske Filminstitut. Sponsoreret af Interactive Denmark.
Billetter: Køb din billet her. Prisen er 250 kr. og inkluderer frokost, morgen-croissant, kaffe i løbet af dagen, eftermiddagskage og en drink at slutte af på.

For yderligere oplysninger, kontakt Ene Katrine Rasmussen, ener@dfi.dk.