Bag scenen med The National

ROCKELITE. Fredag aften gav Matt Berninger og resten af de melankolske mestre i The National en formidabel koncert på årets Northside Festival. Nu på fredag kan du opleve en skæv fortælling om det populære band i Late Nigbt-biffen i Cinemateket.

Filmen om The National – et af tidens hotteste amerikanske rockbands, der så sent som i fredags spillede på musikfestivalen Northside – er ikke en af de skabelonskårne tournédokumentarer eller koncertoptagelser, dvd-markedet oversvømmes med. I stedet er der tale om en fintmærkende psykologisk fortælling om to brødre, hvoraf den ene er stjerne på sin egen disciplinerede, uglamourøse facon, og den anden er lige så adfærdsforstyrret, som han er ivrig efter at blive set og elsket.

Bandleder Matt Berninger og instruktør Tom Berninger er som vand og olie. Matt er brudt ud af en snærende middelklasse-konformitet, og er efter 10 års hårdt arbejde med sit Brooklyn-baserede ensemble brudt igennem world wide. Tom bor stadig hjemme hos far og mor, og får tiden til at gå med at producere no-budget horrorfilm og høre sleazy heavy metal. Da Tom får buddet om at deltage som rodie på The Nationals 2011-turné, slår han til. Men han slæber også sit kamera med sig i et vagt ønske om at skyde en film om gruppen. Det hele går naturligvis grueligt galt. Men en besnærende beretning kommer der til gengæld ud af det!

’Mistaken for Strangers’ er en anderledes turné-film. En film fuld af pinlige, sigende konfrontationer og udstillinger af den ihhh-så-velorganiserede moderne tourmaskine med dens (nødvendige) hierarkier og faste forretningsgange. En fortælling om to brødre, hvoraf den ene er stjerne på sin egen uglamourøse facon, og den anden er lige så adfærdsforstyrret, som han er ivrig efter at blive set og elsket.

Inden filmen er baren er åben med happy hour og amerikanske indie-toner fra kl. 20.00. 

Tid: ’Friday Late Night: The National’. Fredag 20. Juni kl. 21.30.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12