Bent Melchior - ny portrætfilm i Cinemateket

PREMIERER OG SÆRVISNINGER. Søndag blev Copenhagen Jewish Film Festival skudt i gang med galla og instruktørbesøg. Det omfattende program byder på en række debatskabende og øjenåbnende film - bl.a. en spritny dokumentar om Bent Melchior.

Copenhagen Jewish Film Festival finder sted i Cinemateket i dagene 20.-23. maj. Festivalen sætter fokus på jødisk kultur anno 2012 og angriber nøglebegreber som antisemitisme, seksualitet og religion fra nye, kunstneriske vinkler.

Søndag startede Jewish Film Festival med et brag i Cinemateket - og med tyve titler og et væld af særarrangementer er der stadig masser af gribende filmoplevelser i vente. Vi præsenterer her et udsnit af det farverige festival-program.

Fred, fællesskab og forsoning - nyt portræt af Bent Melchior

Onsdag kl. 16.45 præsenterer vi forfatter og dokumentarinstruktør Hans Kragh-Jacobsens spritnye portræt af Bent Melchior - 'Melchior - en film af Hans Kragh-Jacobsen'.

Jøden og den tidligere overrabbiner Bent Melchior er en rollemodel for fred, fællesskab og forsoning. Hans Kragh-Jacobsen indfanger essensen af Bent Melchiors lange liv. Minder, håb og øjeblikssansninger, hvor livet bliver bekræftet med en sjælden menneskelighed, sikkerhed og ydmyghed.

Onsdag den 23. maj kl. 16.45.

Religioner samles om homo-had

Dokumentarfilmen 'Jerusalem is Proud to Present' skildrer planlægningen af den første Gay Parade Festival i Jerusalem i 2006. Begivenheden medførte paradoksalt nok, at jøder, kristne og muslimer - tre religioner, der ofte forsøger at markere deres forskelligheder i den hellige by - stod sammen om deres had og fordomme over for de homoseksuelle borgere. Efter filmen er der debat med instruktør Nitzan Gilady og andre indbudte gæster.

Tirsdag den 22. maj kl. 16.45.

Svensk storfilm om 2. verdenskrig - med reception

'Simon and the Oaks' er en af de dyreste svenske filmproduktioner nogensinde og var rekord-nomineret til hele 13 Guldbagger, den svenske pendant til Oscar-statuetten. Filmen skildrer to familiers venskab og fælles skæbne i Göteborg i skyggen af 2. verdenskrig. I centrum står den bogligt stærke arbejdersøn Simon, der graver i familiehistorien og gør skelsættende opdagelser.

Den 23. maj kl. 17.30 byder vi på vin og snacks i Asta Bar. Kl. 18.00 introduceres filmen af den danske medproducent, Per Holst og skuespilleren Stefan Gödicke, der spiller Simons far. Efter filmen er der Q&A.

Onsdag den 23. maj kl. 17.30.

Tid: 22.-23. maj 
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412