Fortid og nutid bindes sammen i dokumentaren "Jacob Holdt: Mit liv i billeder", en roadmovie, hvor fotografen og forfatteren Jacob Holdt konfronterer fortidens synder og gør status over sit liv, både det pinlige, rørende og brutale.
Jacob Holdts ja-filosofi kastede ham i sin tid i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm. Holdts frygtløse tilgang til livet førte ham ud i en kamp for at forvandle racismens had til kærlighed. Men hvilke indre dæmoner var det, der drev vagabonden fra sted til sted?
Arkivmateriale fører publikum tilbage i tiden og viser de aftryk, Holdt har sat på verden gennem fotoværket "Amerikanske billeder", sine rejser og sin evne til at møde mennesker med åbenhed og kærlighed. Samtidig følger filmen Holdt i nutiden, herunder hans arbejde med Danmarks første kvindemoské.
Filmen bliver en hyldest til livsværket "Amerikanske billeder" og et portræt af ikonet Jacob Holdt, der understreger hans livsvisdom: Kun ved at kende sandheden om os selv kan vi forstå og acceptere de andre.
Instruktør Niels-Ole Rasmussen er uddannet journalist, har skrevet flere skønlitterære værker og har instrueret en række dokumentarfilm. Filmen er produceret af Dorte Servé for Copenhagen Film & Tv og støttet af Det Danske Filminstitut.
Filmen vises fra 5. oktober i biografer i hele landet. Find en visning nær dig og læs mere på DOXBIOs hjemmeside.