Norsk jul i Cinemateket + før-julegave!

MÅNEDENS FILM. Bent Hamers 'Hjem til jul' balancer på unik vis flere små historier mellem det livsbekræftende og dramatiske og er Cinematekets bud på årets julefilm. Gratis adgang for medlemmer torsdag den 17. november.

"Se her er en instruktør, som tydeligvis kender alt til at gå udenfor i den kolde julenat og kigge på de andres jul. Med forundring og nysgerrighed intakt."... "Ægte varme i spillet og i de storslåede, blåtonede billeder fra den sneklædte norske natur." ♥♥♥♥♥ - Erik Jensen, Politiken.

'Hjem til jul' er Månedens Film i november og indeholder finurlige hints til juleevangeliet og er båret af stor tiltro til menneskelig næstekærlighed. Den sammenvæver med ubesværet elegance en række historier, der alle udspiller sig under farvestrålende nordlys og klare stjerner i en lille sneklædt norsk by juleaften.

Når Julemanden er gaven

En mand klæder sig i julemandskostume for at kunne gense sin ekskone og sine børn, uden at de ved, at det er ham; en tidligere fodboldstjerne, der nu er gået i hundene, møder en gammel flamme, der sælger juletræer; en midaldrende kvinde er overbevist om, at hendes gifte elsker omsider vil forlade sin kone, og en skoledreng foregiver, at hans familie ikke holder jul for at kunne være sammen med sin smukke muslimske klassekammerat. Og endelig er der rammehistorien om en serbisk mand, der må kidnappe en læge for at få hjælp til sin fødende kone.

Taler til alle sanser 

Filmen har en perfekt balance mellem livsbekræftende og mere sørgelige og dramatiske fortællinger, widescreen-billederne er omhyggeligt farvesatte og tindrende smukke, og musikken er fremragende. John Erik Kaadas score er skiftevis sørgmodigt og opløftende – som filmen selv, der klinger ud til tonerne af den smukke sang 'Home for Christmas', sunget af norske Maria Mena. Ligesom Bent Hamers følelsesfulde, men aldrig sukkersentimentale film, vil Maria Menas sang få status som en sand juleklassiker.

Før-julegaven til medlemmer

Svært ved at komme i julestemning? Tiden med glögg, gran og guirlander står for døren, og Cinematekets medlemmer har her muligheden for at kickstarte sæsonen med 'Hjem til jul'. Medlemsgaven hedder således: Gratis adgang til visningen torsdag den 17. november!

Pressen skriver:

"Julefilm behøver ikke kun at være sentimentalt guirlandeglitrende vedhæng til en kommerciel jul. I den norske ”Hjem til jul” får budskabet om medmenneskelighed og næstekærlighed en bittersød bouquet, når det udfolder sig i små norske hjem." ★★★★- Nanna Frank Rasmussen, JP.

★★★★- Jacob Wendt Jensen, Berlingske.

”Bent Hamer er ganske vist et af norsk films bedste bud på en internationalt respekteret filmkunstner, der laver film helt efter eget hjerte. Men han er også en lun humanist og humorist, der elsker at beskæftige sig med bittesmå mennesker med bittesmå historier, som naturligvis viser sig at indeholde alle de kæmpestore overvejelser og problemstillinger, når man sætter luppen på dem … 'Hjem til jul' er hverken en depressiv anti-julefilm eller en feel good-hyggespreder, men en lille hjertevarmer om mennesker, som på hver deres måde vender hjem til jul.” ⇑⇑⇑⇑, Per Juul Carlsen, Filmland 

Tid: Månedens Film vises i perioden 17.-27. november kl. 19:15 
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412