Månedens Film: 'The Wailing'

MÅNEDENS FILM. Den sydkoreanske spøgelses-dæmon-zombie-politi-gyser 'The Wailing' har modtaget en sværm af priser for sin snigende uhygge inklusiv djævleuddrivelser, effektgys, thriller-twists og hæse misantropiske grin. I samarbejde med CPH PIX præsenteres den fra den 9.-19. februar som Månedens Film i Cinemateket.

'The Wailing' er en uplacerbar satan. Og ganske karakteristisk for sydkoreansk film og 'The Chaser'-instruktøren Na Hong-jin er 'The Wailing' eksekveret med en alvor og et production design, der må få Hollywood til at hviske om remakes. Men se den ægte vare her – rutsjebaneturen bliver med garanti ikke heftigere af at få amerikanske stemmer og fandenivoldskheden reduceret af marketinghensyn!

I landsbyen Goksung breder en uhyggelig adfærd sig som en langsom epidemi: Folk bliver ramt af morderisk raseri, der går ud over deres nærmeste, derefter en søvngængeragtig tilstand – og død. Mistanken rettes mod en nylig tilflytter ved floden, der synes at dyrke heksekunst. Den tilrejsende politimand Jong-Goo synes at være godt på sporet, men da hans egen datter rammes af smitten, spalter politiarbejdet sig ud i hævnbegær, og den rationelle tænkning i hengivelse til alternativ behandling. Han søger hjælp hos en shaman, som snart danser skarpt bevæbnet runddans med både en skovkvinde, politi og panikslagne borgere. Se den før din nabo!

'The Wailing' er Månedens Film i Cinemateket og præsenteres i samarbejde med CPH PIX. Første visning er gratis for medlemmer af Cinemateket.

Anmelderne siger:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ "Ikke siden William Friedkins ' Eksorcisten' fra 1973 har en film om djævleuddrivelse været så besættende. (…) man må minde sig selv om at trække vejret. Også fordi billederne er så åndeløst smukke (…) Et hallucinatorisk blast from the past, hvor nationale traumer forhandler om den koreanske sjæl." - Joakim Grundahl, Politiken
★★★★★★ "Overrumpler, er flamboyant og vil efterlade dig fuld af undren" – Rikke Schubart, Filmmagasinet Ekko
★★★★★ "Flytter hele tiden rundt på vores forventninger" - Per Juul Carlsen, Filmselskabet/DR K
★★★★★ "Nogle gange skal man tage en chance og lade sig rive med. Du vil ikke fortryde det!" - Peter Birch, Filmmagasinet Nosferatu
★★★★★ "I alt dens utilregnelighed "dør" filmen aldrig trods to og en halv times spilletid." - Emil Schultz, Moovy
★★★★ "Dejligt uhyggeligt." - Andreas Strini, Filmz

Tid: 9.-19. februar
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og tlf. 3374 3412