Rejser i lyd og billeder

MUSIK OG FILM. Der er en stribe unikke filmkoncerter og koncertfilm på plakaten i Cinemateket i august – en måned der kickstartes med Open Air fuldmånefilm allerede 31. juli.

I august åbner Cinemateket en ny sæson med en stribe film med musik i. Oplev electronica-virtuosen Mike Sheridan sætte nye toner til stumfilmdivaen Asta Nielsen i unik Hamlet-film på Kronborg. Kom til stumfilm-koncert med guldfeber-klassikeren ’Dura Lex’ – eller til danmarkspremiere på et visuelt syretrip af en koncertfilm med big beat-duoen Chemical Brothers. Og sæt aftenen af til en Open Air film-oplevelse af de sjældne, når vi blænder op for fuldmånefilm i Kongens Have allerede den 31. juli – bl.a. med den restaurerede udgave af trickfilmen ’Rejsen til månen’ med nyt soundtrack af franske Air.

Stumfilmskoncert – ’Dura Lex’ med klassisk klaver

Lev Kuleshov (Eisensteins læremester) filmatiserede i 1926 Jack Londons fortælling ’The Unexpected’ i form af semi-klassikeren ’Dura Lex’. Tre forretningspartnere er ramt af 20’ernes guldfeber. Da ireren Dennis finder en guldåre får mistro og grådighed ham til at slå sine kumpaner ihjel. Pianist Lars Boutrup spiller klassisk klaver til de stumme strimler.

Tid: Tirsdag den 7. august kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412

Film på Kronborg – Asta Nielsen møder Mike Sheridan

Der er lagt op til en totaloplevelse, når mørket sænker sig over slotsgården på Kronborg, faklerne tændes langs voldgraven, og Asta Nielsen træder frem på lærredet til lyden af Mike Sheridans drømmesfæriske klangflader. Cinemateket præsenterer den legendariske, gotisk-dramatiske stumfilmversion af Shakespeares ’Hamlet’ i samarbejde med Hamletscenen og CPH PIX på ’hjemmebanen’ i Helsingør.

Tid: Fredag den 10. august kl. 21.00
Sted: Kronborg, Helsingør
Billetbestilling: billetten.dk

Friday Late Night – ’Chemical Brothers: Don’t Think’

I samarbejde med EMI Music og CPH:DOX præsenterer Cinemateket den danske premiere på koncertfilmen ’Chemical Brothers: Don’t Think’, optaget ved Fuji Rock Festival i Japan sidste år. Forbered dig på frugtfarve i frit flow, neon-æstetik på overdrive og en puls, der kommer et pænt stykke over krybdyrniveau, når big beat-pionererne og visual effects-mageren Adam Smith sætter mixerpulte og projektorer på overarbejde foran 50.000 fanatiske fans.

”Årtiets event på film,” skrev Mixmag, ”en psykedelisk klassiker,” konstaterede Mojo, ”sublim, trippet, oplivende. Tro ikke, bare fald i svime,” anbefalede Rolling Stone.

Der er happy hour-bar fra kl. 20.00 med elektroniske beats i diskoteket. Filmen begynder kl. 21.30.

Tid: Fredag den 31. august kl. 21.30. Bar fra kl. 20.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412

Open Air – fuldmånefilm i Kongens Have 31. juli

Cinemateket byder velkommen til en ny sæson onsdag den 1. august. Allerede tirsdag den 31. juli inviterer vi imidlertid på Open Air-film i Kongens Have. Nyd George Méliès’ 110 år gamle ’Rejsen til månen’ med ny musik af det 1970'er-inspirerede electronica-outfit Air samt sci-fi-nyklassikeren ’Moon’ på stort lærred – i fuldmånens skær. Blide dj-toner fra kl. 18.00.

Tid: Tirsdag den 31. juli fra kl. 18.00. Filmstart kl. 21.45
Sted: Kongens Have, Gothersgade, København K
Billetbestilling: Fri entré – billet er ikke påkrævet.