OFF17 – kortfilm og korte fortællinger

KORTFILM. Odense International Film Festival har siden sit første år i 1975 etableret sig som en internationalt anerkendt kortfilmfestival. Fra den 28. august begynder seks dage i de korte fortællingers navn i Odense.

Odense International Film Festival er først og fremmest en publikumsfestival og en kulturbegivenhed med mere end 26.000 gæster i 2016.

Festivalen har i år modtaget mere end 2.500 kortfilm til de forskellige programmer. I alt er 104 film fra 34 forskellige lande blevet udvalgt. Ved siden af sine markante konkurrenceprogrammer tilbyder festivalen også seminarer, debatter, workshops, talentforum, børneaktiviteter, VR-biograf, quizzer, branche-pitches og meget mere.

Fakta

Det Danske Filminstitut har netop støttet Odense International Filmfestival med 800.000 kr.

Læs mere om Odense International Film Festival på filmfestival.dk.

I 2013 fik festivalen status som Oscar-kvalificerende kortfilmfestival, godkendt af Academy of Motion Picture Arts and Sciences – og to år senere kom også animationsfilm med. Det betyder, at de to film, der vinder hovedpriser i de internationale programmer, bliver sendt til bedømmelse hos The Academy Awards – det første skridt til en Oscar-nominering.

I 2017 har Odense International Film Festival desuden endnu mere fokus på filmskaberne og filmbranchen – samt et fokus på at bringe festivalen i spil andre steder i landet.

Branchefokus

Blandt festivalens brancherettede tiltag i 2017 er:

  • PlayOFF – en ny del af festivalen, startet i 2016, med fokus på krydsfeltet mellem spil og film. PlayOFF løber over tre dage som en slags festival-i-festivalen.
     
  • OFFSPRING – et talentudviklingsprogram. Et tilbud til vækstlaget i dansk film, som startede i 2014. OFFSPRING er et 5-dages program for danske filmtalenter fra vækstlaget i dansk film (fra bl.a. Super16, 18Frames, European Film College, Filmskolen, The Animation Workshop (Viborg) etc.). I år vil der være fire masterclasses med fokus på manuskriptudvikling, co-produktion, pitching og personinstruktion i interaktive fortællinger.

Ud i landet

Et andet nyt initiativ på festivalen i år er, at der i skoleåret 2017-18 kommer til at indgå kortfilmsprogrammer fra filmfestivalen i DFI's skolebio-ordning "Med Skolen i Biografen".

Der er tale om et pilotprojekt, som laves i samarbejde mellem Odense International Film Festival, Det Danske Filminstitut og Kulturregion Fyn. 

Bibliotekseminar

I forbindelse med den odenseanske filmfestival inviterer Filminstituttet desuden til to dages filmseminar for bibliotekarer og kulturmedarbejdere fra hele landet, der vil blive inspireret til at vise og inddrage kort- og dokumentarfilm i deres publikumsaktiviteter. Der vil blive vist nye film med oplæg fra instruktører og filmkonsulenter, og der vil blive udvekslet erfaringer om nye formidlingsprojekter rundt omkring i Danmark. Målet er, at endnu flere biblioteker vil give publikum oplevelser med at se, skabe og forstå film. Det er 20. år i træk at Filminstituttet holder filmseminaret i Odense.

Seminarprogrammet offentliggøre fredag 9. juni 2017.