Magisk tidsrejse til dekadente Paris og Dickens' London

GRANDIOST. Tag på tidsrejse til 1920'ernes Paris og Charles Dickens' London, når vi den 5. og 8. februar viser to flotte stumfilm: 'Revyernes Revy' -  med restaureret lyd og knivskarpe billeder og 'Store Forventninger' - med live-musik!

Cinemateket inviterer til stumfilm-fest med to flotte værker. 'Revyernes Revy' indfanger 1920'ernes dekadente cancan-stemning, mens 'Store Forventninger' er A.W. Sandbergs danske fortolkning af Dickens' roman.

Revyernes Revy

En parade af forførende cancan-ben, minishorts, badedragter og kropsnære hatte - 'Revyernes Revy' (1927) er netop, hvad titlen lover. Sjældent er Paris' glamour eller 1920'ernes tidsånd blevet indfanget med så megen dekadent begejstring som her.

Ti års restaureringsarbejde

Filmkopien er resultatet af ti års restaureringsarbejde, og resultatet er slående: Billederne er knivskarpe, så Montmartres lysskilte fremtræder med forskellige farver, og der er fuldt blæs på Taranta-Babus friskindspillede big band-score og Josephine Bakers flamboyante dans.

Tid: Søndag den 5. februar kl. 19:00 + onsdag den 8. februar kl. 21:30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412

Store Forventninger

Charles Dickens ville være fyldt 200 år i 2012. Cinemateket fejrer den folkekære forfatter ved at vise A.W. Sandbergs filmatisering af 'Store Forventninger'. Oplev den kritikerroste stumfilm fra 1922 ledsaget af levende musik.

Dickens' London genskabt i Valby

'Store forventninger' fortæller historien om den forældreløse Pip, der får en frygtindgydende straffefange som velgører og må gå så grueligt meget igennem, inden han kan forenes med sin Estella. Scenografen Carlo Jacobsen genopbyggede på imponerende vis hele gader i Dickens' London på Nordisk Film i Valby, og filmen udmærker sig ikke mindst ved en for den tid sjælden sikkerhed i atmosfære og stemning.

A.W. Sandbergs fire Dickens-filmatiseringer fra første halvdel af 1920’erne er et af de berømte kapitler i den danske filmhistorie. Filmene fremkom i en tid, hvor dansk film var sakket agterud på verdensmarkedet, og Nordisk Film satsede store budgetter på de fire film i et forsøg på at genvinde noget af det tabte. Ikke mindst 'Store forventninger' fik en overvældende modtagelse hos kritikere og publikum herhjemme.

Oplev den unikke stemning, når Sandbergs storslåede billeder ledsages af pianisten Ronen Thalmay.

Tid: Onsdag den 8. februar kl. 19:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412