Månedens Film: Modig prisbelønnet erotisk thriller

FRANSK EROTIK. Månedens Film i Cinemateket er en eksotisk genrefilm med nervepirrende distance og dystert solskin. ’Stranger by the Lake’ vises i samarbejde med CPH PIX 15.-25. maj.

En smuk søbred. En nøgen mand. En parkeringsplads. Et krat. To andre nøgne mænd. Et mord. I Månedens Film ’Stranger by the Lake’ er der masser af aktion i vildnisset, men også plads til platoniske snakke og badeture.

’Stranger by the Lake’ er både modig og udfordrende. En film, hvor publikums forhold til maskulin homoseksualitet uvægerligt bliver en følelsesmæssig medspiller.

Over ti dage udfoldes en intens, uforudsigelig Hitchcock’sk runddans mellem hovedpersonen Franck, den atletiske Michel med moustache og borende blik og den korpulente Henri.

Filmen gav Alain Guiraudie prisen for bedste instruktion ved sidste års Cannes-festival mens det estimerede franske filmtidsskrift Cahiers du cinéma udnævnte ’Stranger by the Lake’ til årets film.

Filmen vises i samarbejde med CPH PIX.

’Stranger by the Lake’ blev varmt modtaget i de internationale medier:

”Et tryllebindende erotisk mysterium” (Sight and Sound)

”Du vil ikke være i stand til at kigge væk” (Rolling Stone)

”Fuldstændig gribende og opslugende – en af årets bedste!” (The Guardian)

”Vækker mindelser om både Patricia Highsmith-romaner og Hitchcock-film” (The Independent)

De danske anmeldere skriver:

★★★★★ ” En film med en forbavsende klar og anderledes opfattelse af, hvordan mediet også kan bruges” (Filmland på P1, Per Juul Carlsen)

★★★★★ ”Fransk homofilm udvikler sig til en fremragende, ætsende thriller” (Jyllands Posten, Katrine Sommer Boysen)

★★★★★ ”Alain Guiraudie har skabt et insisterende og meget imponerende drama”, (Nosferatu, Universitetsradioen, Bjarke Underbjerg).

♥♥♥♥ ”En fascinerende oplevelse med en Hitchcock’sk intrige og en visuel ligefremhed, der er overvældende” (Politiken, Sophie Engberg Sonne).

”Tusmørket i det moralske krat trækker vejret og truer med svære spørgsmål et sted dybt derinde. Noget af en bedrift” (Information, Ralf Christensen)

”L’inconnu du lac er en sjældent vellykket film” (Weekendavisen, Bo Green Jensen)

Tid: Månedens Film i maj: ’Stranger by the Lake’. Vises fra 15.-25. maj.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12