Stærke auteurfilm på MIX Copenhagen

FILMPERLER. Med serien ’Centerpieces’ slår MIX et slag for filmkunsten med trans- og homoseksuelle tematikker.

Fra i morgen løber MIX Copenhagen af stablen med hovedsæde i Cinemateket. Og festivalen viser film, der både vil overvælde, forføre og udfordre publikum. Som en del af festivalens program vil der være særlig fokus på film af den højeste kunstneriske kvalitet – med serien ’Centerpieces’.

Land- og bedemænd

Heriblandt er filmen ’It’s All So Quiet’, som er en stemningsfyldt portrættering af Helmer, en 55-årig fåmælt ungkarl og landmand. Helmers dage går med at passe en sengeliggende far. Efter farens forværring begynder Helmer langsomt at leve sit eget liv. Og som endnu et brud med den tunge rutine, begynder mejerimanden Johan på genert vis at kurtisere Helmer. En tilsyneladende årelang attraktion får måske endelig lov at undslippe stalden.

En anden filmperle er den helt særlige ’The Weight’. Jung er en pukkelrygget bedemand, der lever et stille liv blandt de afdøde, han gør klar til at begrave. Hans transkønnede stedssøster Dong-Bae lever som prostitueret, men ønsker inderligt at blive kvinde. Uden tilsyneladende at have noget tilfælles med søsteren, beslutter Jung dog at hjælpe hende. Filmen vandt den prestigefyldte Queer Lion på filmfestivalen i Venedig.

Jean Cocteau en masse

Slutteligt, kan filmen ’Opium’ siges at have en helt særlig interesse for Cinematekets publikum. Filmen fortæller nemlig historien om mødet mellem kunstneren Jean Cocteau og den unge skønhed Raymond Radiguet, der sammen udforsker 1920’ernes dekadente og letsindige stemning, tæt indhyllet i opium-røg. Cinemateket præsenterer nemlig i disse måneder en stort anlagte Cocteau-retrospektiv, der rummer ikke flere end 10 titler hvoraf hele fire er restaurerede. Hvis man efter den berusende ’Opium’ skulle føle sig fristet til at spendere mere tid i selskab med den elegante franskmand, så giver Cinemateket altså rig mulighed for det.

Tid: Fredag 4. oktober til søndag 13. oktober.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12