Copenhagen Fashion Film

FILM OG MODE. Copenhagen Fashion Film sætter i år spot på stærke kvindeikoner som Faye Dunaway, Gloria Swanson og Sophia Loren. Se en stribe klassikere og kultfilm med introduktion i Cinemateket i dagene 5.-14. februar og kom til stumfilmkoncert med Kira Skov og hendes backingband.

Faye Dunaway, Gloria Swanson og Sophia Loren er filmheltinder og divaer, for hvem stilsættende mode er en integreret del af deres persona – både foran kameraet og i virkelighedens verden. Copenhagen Fashion Film præsenterer fem film med divaerne, men går også bag om filmene og d’damer.

Du kan således møde modekreatører og filmmagere, modeller og skuespillere, meningsdannere og mange andre, når festivalen gennem introduktioner til filmene sætter fokus på samspillet mellem heltinderoller og bagmænd m/k og går de slagkraftige garderober og fantasifulde fortællinger efter i sømmene.

Festivalen byder på drinks i Asta Bar før udvalgte film.

Program

’Puzzle of a Downfall Child’

Modefotografen Jerry Schatzberg arbejdede for blandt andet Vogue, og hans debutfilm har den evigt smukke Dunaway i en blændende rolle som falleret model, der forsøger at genskabe karrieren.

Modeforsker Ane Lynge Jorlén introducerer filmen.

Lørdag 7. februar kl. 18.45.

’Boccaccio '70’

Tre af de største kvindeikoner fra filmhistorien – schweiziske Romy Schneider, italienske Sophia Loren og svenske Anita Ekberg – lyser op i fire fortællinger skabt af store italienske instruktører. Det er en rejse gennem erotikkens (k)år anno 1970, men i lige så høj grad en rejse gennem i periodens fantastiske modeunivers.

Inden filmen er der kunsthistorisk introduktion om 70’er-modens varige betydning.

Søndag 8. februar kl. 15.15.

’Male and Female’ – med livemusik

Divaen Gloria Swanson pryder lærredet i Cecil B. Demilles stumfilm fra 1919, der sprælsk og visionært vender køns- og klassediskussionen på hovedet.

Filmen akkompagneres af live-koncert med sangerinde Kira Skov med band, der giver det modehistoriske vingesus et strejf af 2014.

Tirsdag 10. februar kl. 20.00.

’Who Are You, Polly Maggoo’

Også William Klein er kendt som modefotograf, men i denne satiriske, halvdokumentariske film, dykker han målrettet ned under modeverdenens overflade. Vi følger supermodellen Polly Maggoo (spillet af Dorothy McGowan, selv forsidepige en enkelt gang på Vogue i 1962), der både efterstræbes af Prins Igor af Borovia og journalisten Grégoire (Jean Rochefort). Sidstnævnte har dog en brutal mission om at afsløre Polly som en tomhjernet dulle.

Efter filmen er der livetalkshow med moderator Maria Mackinney Valentin, filmentusiast og model Emma Leth, chefredaktør og forlægger Malene Malling m.fl.

Torsdag 12. februar kl. 18.30.

’Arabesque’

Gør plads: Sophia Loren er på scenen. Den sydlandske furie dominerer i næsten naturstridig grad ‘Arabesque’ med sine voluminøse kurver, som en vis Christian Dior har gjort sit ypperste for ikke at skjule. Filmen er en thrillerkomedie med samme sprudlende 60’er-energi som Audrey Hepburn-filmen ‘Charade’:

Efter filmen vil modeforsker Else Skjold Valentin fortælle om kostumerne i filmen. Men det skal ikke forhindre nogen i at nyde scenen, hvor Gregory Peck står gemt bag en nøgen Sophia Loren i brusenichen - og hun taber håndsæben …

Lørdag 14. februar kl. 16.15.

Tid: 5.-14. februarSted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.