Sérgio Tréfaut – vejen til Portugal

FILM OG BESØG. Den portugisiske filmmager Sérgio Tréfaut gæster Cinemateket den 10. december. I den anledning viser vi tre af hans film. Blikket er rettet mod Portugal og landets selvforståelse, i mødet med revolutioner og forsvindende sangkulturer.  

Den portugiske instruktør Sérgio Tréfaut har i flere af sine film beskæftiget sig med portugisisk historie og kultur. Hans debutfilm ’Another Country’ skildrer den portugisiske Nellikerevolution i 1974, som den blev oplevet af udenlandske fotografer og filmfolk.

Tréfauts seneste film ’Alentejo, Alentejo’ er en rejse ind i den sydportugisiske Alentejo-region og en hyldest til områdets særlige folkemusiktradition ’Cante’. Den bliver typisk varetaget af mandskor bestående af 20-30 bønder og minearbejdere, som synes at udtrykke jordens dybe stemme.

'Fleurette' er et usædvanligt portræt af instruktørens mor, der var gift med en fransk fascist og senere en portugisisk kommunist.

Fælles for Sérgio Tréfauts produktioner er, at de har karakter af – og opleves som - fragmenter af en film, som kunne have fortsat i længere tid og startet og sluttet helt andre steder. På denne måde åbner Tréfaut i sine film op for en større sammenhæng.

Vi åbner december måneds lille Tréfaut-serie med ’Alentejo, Alentejo’ i aften - 10. december - hvor Sérgio Tréfaut vil være til stede.

Serien Sérgio Tréfaut - vejen til Portugal er arrangeret i samarbejde med Den Portugisiske Ambassade.

Tid: ’Alentejo, Alentejo’ med besøg - torsdag den 10. december kl. 19.15. Serien 'Sérgio Tréfaut - vejen til Portugal' - 10.-20. december.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400