Kom med til Salaam Filmfestival

FESTIVAL. Salaam Filmfestival åbner til september for endnu en sæson. Festivalen stiller skarpt på kulturmødet med film og foredragsholdere fra hele verden – skoler og ungdomsuddannelser fra hele landet er inviteret. Billetter kan bestilles nu.

Salaam er en landsdækkende, flerkulturel filmfestival for skoler og ungdomsuddannelser, som løber fra september 2012 til april 2013. Alle festivalens filmvisninger suppleres med et oplæg fra eksempelvis filmens instruktør, personer med særlig indsigt i filmens tematik eller unge med samme etniske baggrund som filmens karakterer.

"Det skal opleves som om, at hovedpersonen fra filmen træder ud af lærredet og bliver en virkelig person, som børnene kan stille spørgsmål og gå i dialog med"

"Det vigtigste ved Salaam Filmfestival er, at vi er anderledes, fordi vi vil mere end at vise film. Vi har en international dimension, som lærerne kan bruge i deres undervisning. Børnene får mulighed for at se film fra andre lande; fra udviklingslande, som de normalt ikke ser, og arbejde med fælles eksistenstemaer i en anderledes filmæstetik i det tilhørende undervisningsmateriale", siger festivalleder Malene Rungvald Christensen.

Kulturmøder og -udveksling

I år er der dømt Afrika-tema med hele fem film fra og om kontinentet. Blandt andet Mads Brüggers "Ambassadøren" er på programmet for de ældste klassetrin. Derudover er der særligt fokus på indvandringens historie med film, som blandt andre sidste års vinder af Salaam prisen "Barn af Irak" og filmen "Almanya – velkommen til Tyskland", som Salaam leverer oplæg til i 12 byer i Hovedstadsområdet i samarbejde med DFI's skolebioordning Med Skolen i Biografen.

"Målet med de personlige oplæg til filmforevisningen er, at nedbryde stereotyper og klæde børnene på til at tage del i det globaliserede og flerkulturelle samfund, som vi lever i. Det skal opleves som om, at hovedpersonen fra filmen træder ud af lærredet og bliver en virkelig person, som børnene kan stille spørgsmål og gå i dialog med", siger Malene Rungvald Christensen.

Det Danske Filminstitut har støttet Salaam Filmfestival med 470.000 kroner i den nye sæson.

"Vi synes, at Salaam Filmfestival fortjener opbakning, fordi den sætter fokus på et vigtigt emne. Festivalen viser film, som giver et godt bud på, hvad det vil sige at være flerkulturel. Det udvider skolebørnenes horisont og skaber gode diskussioner mellem dem og oplægsholderne", siger udviklingskonsulent Line Arlien-Søborg fra Det Danske Filminstitut. 

Salaam Filmfestival skydes officielt i gang den 27. september hos og i samarbejde med StreetMekka på Vesterbro til et fyraftensarrangement om interkultur og den internationale dimension. Alle interesserede; undervisere, lærere, lærerstuderende, filmfolk og alle andre, der arbejder med feltet, er velkomne. Der vil blive vist filmklip fra årets film og fra Salaams gratis udbud af kortfilm til undervisningen samt uddeling af Salaam Prisen.

Foreningen Salaam Film og Dialog står bag festivalen. Målet med foreningen og festivalen er at stille skarpt på kulturmødet; både herhjemme i Danmark og ude i verden.

Læs mere om film, oplægsholdere, undervisningsmateriale, kortfilm og booking på www.salaam.dk eller download katalog.

Bestil billetter til festivalen.  

Salam-plakat-web