Kulturnat 12. oktober og film for hele familien i efterårsferien

FAMILIEAKTIVITETER. Sving forbi Cinemateket under Kulturnatten, hvor vi traditionen tro præsenterer et væld af sjove aktiviteter. Kom tilbage i efterårsferien og grin og krum tæer med 'Max Pinlig' - og se fire spritnye børnefilm, der vandt priser ved dette års BUSTER-festival.

Kulturnatten i Filmhuset – sjov for hele familien

Filmhuset præsenterer igen i år et overdådigt Kulturnat-program fredag den 12. oktober: Bliv sminket som monster eller en filmstjerne, besøg Filmværkstedet, mød Jørgen Leth, hør foredrag om ’Mad Men’, deltag i interaktiv tv-serie-quiz (medbring smartphone!), bland dig i debatten om ’sex på film’, se kostumeopvisning af studerende fra Håndsarbejdets Fremme. Restaurant SULT griller foran Filmhuset om aftenen, og indenfor i restauranten vil der være lækker buffet kl. 18-22. Arrangementerne i Filmhuset er forbeholdt gæster med Kulturpas.

Fredag den 12. oktober kl. 17:45-23:00.

Buster-vindere i efterårsferien – dugfriske børnefilm

I efterårsferien byder Cinemateket på visninger af nogle af verdens bedste børnefilm. De er spritnye og netop prisbelønnet ved BUSTER-festivalen, der fandt sted i september måned. Buster-vinderne kan ses af hele familien; tre af filmene vises med dansk simultantolk, mens en enkelt er dansk undertekstet. Og så borger det for seværdigheden, at de priser, de har fået, er uddelt af både voksen- og børnejuryer. Filmene og priserne er:

'Drengen fra bjerget' (Den Internationale Jurys pris for Bedste Film til børn + Børnejuryens pris for Bedste Skuespiller)

'Lucky' (Den Internationale Jurys pris for Bedste Manuskript til børn)

'Wickie og gudernes skat' (Politikens Publikumspris)

'Ernest & Celestine' (Den Internationale Jurys Special Mention).

’Drengen fra bjerget’ – se den før dine venner

Der er en knugende oprigtighed på spil i dette fransk-schweiziske drama om 12-årige Simon, der bor sammen med sin arbejdsløse søster nær et luksuriøst skisportssted. En bevægende og ærlig film om komplicerede familieforhold, men først og fremmest et rørende portræt af en ung dreng - spillet med imponerende nerve af Kacey Mottet Klein. Filmen har på én gang været en stor kritisk succes og utroligt populær, hvilket har gjort, at den er kommet i distribution og får premiere i danske biografer i slutningen af januar næste år! Cinemateket giver dig dog en unik mulighed for at se den før alle andre:

Vises lørdag den 13. oktober kl. 14:15 

Filmen anbefales fra 11 år og opefter.

’Lucky’ –  en barsk historie fortalt i børnehøjde

Bevægende film om den ti-årige dreng Lucky. Denne moderne Odysseus-fortælling beretter i børnehøjde, og ikke uden humor, om forældreløse sydafrikanske børns vanskelige og sårbare situation. Imod alle odds anes heldigvis et befriende håb i horisonten

Vises onsdag den 17. oktober kl. 16:45

Filmen anbefales fra 9 år og opefter.

’Wickie og gudernes skat’ – en vikinge-actionfilm

I fortsættelsen til sidste års BUSTER-film 'Wickie - den lille viking' møder vi igen den unge Wickie, der - selvom han er høvdingens søn - stadig er den største bangebuks i byen Flake. Hvad Wickie mangler i tapperhed, opvejer han dog med sin opfindsomhed, og den får han brug for, da Flakes ærkefjende Sven Den Skrækkelige bortfører Wickies far. Alle sejl er sat til et hæsblæsende eventyr!

Vises søndag den 14. og fredag den 19. oktober kl. 14:00

Filmen anbefales fra 6 år og opefter.

’Ernest & Celestine’ - sød tegnefilm for de små

Søde akvareltegninger og en opbyggelig historie om venskab og tolerance er de sympatiske grundsten i denne franske animation for de mindste. Den poetiske film fortæller historien om det højst umage venskab mellem bjørnen Ernest og musen Celestine. En smuk og simpel lille historie, der er både rørende og sjov.

Vises tirsdag den 16. og fredag den 19. oktober kl. 14:00

Filmen anbefales fra 4 år og opefter

Kom tæt på ’Max Pinlig’

I efterårsferien kan du se eller gense Max Pinlig-filmene – og som noget helt særligt får du også chancen for at deltage i en Max Pinlig-filmdag tirsdag d. 16. oktober klokken 13-16. Her viser vi den første film, og du kan møde seriens instruktør Lotte Svendsen, som fortæller om sit arbejde med Max Pinlig-universet – og løfter lidt af sløret for den kommende tredje film i rækken, ’Max Pinlig på Roskilde’, der har premiere til december!

’Max Pinlig’ vises tirsdag den 16. kl. 13:00-16:00 (arrangement) og torsdag den 18. oktober kl. 14:30

’Max Pinlig 2 – sidste skrig’ vises onsdag den 17. og fredag den 19. kl. 14:30

Tid: Oktober måned
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K & Husets Biograf, Rådhusstræde 13, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412