Copenhagen ShortFilm Festival - Flora og fauna på film

DEN LEVENDE NATUR. Filmskabere har altid elsket at portrættere naturens underfundige og kriblende univers – det er ikke helt tilfældigt, at det kaldes levende billeder. Torsdag den 3. marts kl. 19:00 åbner Copenhagen ShortFilm Festival 2016 i Cinemateket med et kortfilmsprogram om filmens forhold til den sprællevende natur.

Copenhagen ShortFilm Festival viser i samarbejde med tidsskriftet Krystalbilleder en række kortfilm under overskriften 'Det biofile'. Filmene skildrer naturens underfundige og foranderlige univers – fra det helt jordnære til det mere abstrakte. Betagende billeder, der formår at tryllebinde øjet, der ser. Programmet består af seks film, her kan du læse om tre af dem.

Fascinationen af skyer

I 'Cloudgraphy' (1929-1938/2014) har den tyske instruktør Helmut Völter formået at puste nyt liv i den afdøde, japanske meteorolog Masanao Abes arkivmateriale. Gennem to årtier filmede han det intense spil mellem luftstrømme, skybevægelser og landskabets vegetation fra sit lille observatorium. Bjergtagende billeder, som viser Abes store fascination af de små, levende scener omkring bjerget Fuji – og som her præsenteres i en kollage.

Alt godt fra havet 

'The Love Life of the Octopus' (1967) er surrealisten og marinebiologien Jean Painlevés filmiske kærlighedserklæring til blæksprutten. Et dyr, der siden barndommen havde fascineret Painlevé – og hvis amorfe og flydende væsen gav ham tanker om en livsform så markant anderledes end den humane, at forestillingskraften slap op. Jean Painlevé er med sin ubetingede dedikation til havets væsener blevet kendt som en af de mest biofile filmkunstnere i filmmediets historie. 

Poetisk kærlighedserklæring

'Carol' (1970) er instruktør Ed Emshwillers poetiske hyldest til sin kone, science-fiction forfatteren, Carol Emshwiller. Hun flettes her ind og ud af løvhang og levende vegetation i en avantgardistisk, 70'er-tro kortfilm, hvor natur og menneskeforelskelse smelter sammen til et flakkende hele. Vi har til visningen hentet en 16mm-kopi til Danmark hele vejen fra den amerikanske vestkyst.  

Læs mere om hele filmprogrammet på festivalens hjemmeside www.csff.dk og bestil billetter her

Tid: Torsdag den 3. marts kl. 19:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400