Weekend på PIX: Gyser-remix, instruktørbesøg og danske talenter

CPH PIX. Oplev verdensberømt dj- og vj-ikon live-remixe tidligere PIX-vinder, og mød to internationalt anerkendte instruktører, der begge er aktuelle med nye film. Kom desuden med til visning af en række produktioner fra den alternative århusianske filmskole Super8.

Canadisk vj leverer live-remix og hylder gyserfilmen
Lørdag aften byder på et audio-visuelt sansebombardement af dimensioner, når det canadiske dj- og vj-ikon Ouananiche kigger forbi Cinemateket. I ånden fra de allerbedste turntable-ekvilibrister fremfører Ouananiche et live-remix af vinderfilmen fra PIX'10, den stilsikre gyser, 'Amer' - forestil dig det danske dj-kollektiv Den Sorte Skole, hvis de havde haft celluloid under pickupperne.

Efter Ouananiches optræden vil instruktørerne af den originale film, Bruno Forzani og Helene Cattet, selv præsentere en sjælden samling af deres korte, eksperimenterende gyserfilm. Hvis man herefter ikke har fået thrills nok, kan man afrunde aftenen med en øl i Asta Bar, hvor Ounaniche underholder med sin 'Melody of Terror' - en morsom musik og video-performance baseret på 60'erne og 70'ernes gyserfilm. Denne del er ganske gratis.

Fremtrædende instruktørbesøg
Weekenden byder også på muligheden for at møde to instruktører fra hver deres generation, der begge er værd at holde øje med lige nu. Den kun 30-årige argentiner Matías Piñeiro debuterede i 2006 og har på rekordtid fået opbygget et imponerende renommé med sin forkærlighed for sammenblandinger af teater og film. Søndag kl. 16:45 besøger han Cinemateket og viser sin poetiske ’They All Lie’, der skildrer en gruppe unge kunstnertypers bohemeliv i et hus på landet. Efter filmen vil han svare på spørgsmål fra publikum. 

Senere søndag kan du lære den hollandske veteran George Sluizer bedre at kende. Kl. 19:00 stiller han op til en Q and A i forbindelse med visningen af hans gennembrudsfilm ’Spoorloos’ fra 1988, der sammen med blandt andet ’Reservoir Dogs’ og ’Mand bider hund’ var toneangivende for 1990’ernes bølge af personlige genrefilm. Sluizer er netop nu aktuel med western-filmen 'Dark Blood', der på grund af hovedrolleindehaveren River Phoenix' tragiske død først i år har set dagens lys. Denne film præsenterer han dagen efter, mandag d. 15. - også i Cinemateket.    

Mød Danmarks filmtalenter - helt gratis
Sidst, men ikke mindst, er der mulighed for at få et eksklusivt indblik i dansk films vækstlag. Den uafhængige århusianske filmskole Super8 har over årene markeret sig som en vigtig bastion for nytænkende eksperimenter, og lørdag kl. 21:15 og 22:15 kan du se, hvad de unge generationer har at byde på, når vi viser 4 af skolens nyeste produktioner. Der vil også være mulighed for at møde filmenes instruktører og høre om deres arbejde. Visningerne er gratis.

Medlemstilbud
Der er i år flere fordele for Cinematekets medlemmer under PIX. Som noget særligt i år får medlemmer 20 procents rabat på køb af billetter til de ordinære visninger i Cinemateket. Derudover er der mulighed for at tage en gratis ledsager med til en række udvalgte PIX-visninger - blandt andet føromtalte Piñeiros 'They All Lie' med efterfølgende Q and A. Se listen over +1 PIX-visninger her.

Tid: 13.-14. april.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.