'Bridgend' - rost spillefilmsdebut med instruktørbesøg

BRIDGEND MED BESØG. Se det dragende fiktionsdrama 'Bridgend', baseret på virkelige begivenheder i en Walisisk landsby, hvor 79 unge mennesker begik selvmord over fem år. Instruktør Jeppe Rønde, gæster Cinemateket den 9. december og fortæller om den barske og usædvanlige process bag filmen.

Jeppe Røndes ’Bridgend’ (2015) er baseret på virkelige hændelser i en tidligere kulmineprovins i Wales. Mellem 2007 og 2012 begik 79 mennesker selvmord i området; de fleste teenagere, som hængte sig uden at efterlade et selvmordsbrev. I seks år fulgte dokumentaristen Jeppe Rønde teenagere fra området og skrev manuskriptet på baggrund af deres livshistorier.

’Bridgend’ følger teenagepigen Sara og hendes far, Dave, som flytter til en lille flække i Bridgend County. Landsbyen er plaget af selvmord blandt de unge indbyggere, og Dave skal som landsbyens nye politimand prøve at undersøge og stoppe den mystiske række af selvmord. Imens forelsker Sara forelsker sig hovedkulds i en af de lokale drenge.

Filmen præsenteres i samarbejde med New Danish Screen, Filminstituttets støtteordning for udvikling af nye talenter og filmsprog. New Danish Screen giver mulighed for at se eller gense markante produktioner inden for både fiktion og dokumentar – og møde folkene bag filmene.

’Bridgend’ er Jeppe Røndes debut som fiktionsinstruktør. Se filmen og mød instruktøren onsdag den 9. december, og hør om den svære og barske proces, det er at optage en tragisk og mystisk virkelighed på film.

Flere danske medier var begejstrede for filmen ved premieren i sommer - blandt kaldte Politiken den "et usædvanligt billeddigt om ungdommens mørke" og uddelte fem hjerter.

Tid: Onsdag den 9. december kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400