Månedens Film: 'Good Time'

BANKRØVERE PÅ SYRE. Brødreparret Benny og Josh Safdie er the shit i USA lige nu – en ung instruktørduo med adrenalin i klippebordet, elektromusikalsk nervesitren og foragt for klassiske fortællekurver. Med det hårdtslående Cannes-hit 'Good Time', som vi viser i samarbejde med CPH PIX, er parret i absolut topform.

Robert Pattinson er den hurtigt-tænkende, men voldsomt uheldige bankrøver Conny, der over en lang nat i New Yorks gader bringer sig selv og sin mentalt handicappede bror Nick (Benny Safdie) stadig længere ned i fedtefadet: Fra kidnapningen af en bandageindhyllet hospitalspatient til nød-indkvartering hos en ældre dame og videre på natligt togt i en forlystelsespark efter tyvekoster og syre.

‘Good Time' er den mest toptunede og flabet underholdende thriller i årevis, og bag de tilsyneladende tilfældigheder instruerer Safdie-brødrene deres kup med et overblik og en præcision, der er Egon Olsen værdig. 

Som IndieWires anmelder skrev fra verdenspremieren i Cannes: "Der findes ganske enkelt ingen andre nutidige filmmagere, der på dette niveau er i stand til simultant at skabe komedie og heftig suspense." 

Og så er der lige soundtracket, der er blevet kaldt det mest synth-rå siden Nicolas Winding Refns 'Drive': Et kompromisløst miks af vild støj og smukke synthpop-melodier – syntetisk med eksplosioner af rumklang. David Lopatin (aka Oneohtrix Point Never) vandt fuldt fortjent prisen for bedste soundtrack på årets Cannes-festival. Kort og godt: Kom og bliv rystet igennem!


Anmelderne skriver

★★★★★★ "Robert Pattinson viser her, at han er en af de bedste skuespillere indenfor sin generation" (Moovy)
★★★★★ "Sjældent har en film budt på så veltimet komedie, nervepirrende suspense og karakterer med emotionel dybde" (Soundvenue)
★★★★★ "Med en forvandlet Robert Pattinson og et sublimt soundtrack har Safdie-brødrene skabt en af årets bedste film" (Ekko)
★★★★★ "Hvor ser fremtiden dog lovende ud for for instruktørduoen Safdie. Et par fantastiske filmbrødre" (Filmz)

★★★★★ "Det er så intenst, at vejrtrækning går i stå og frustrationen breder sig over de vanvittige ting, Connie får rodet ham selv og broderen ud i" (Filmmagasinet Nosferatu)
★★★★★ "Kombineret med en ekstremt anerkendelsesværdig æstetik, blandt andet med nogle ubeskriveligt fede farvedetaljer, kan Good Time altså ikke siges at være andet end et originalt mesterværk" (Ordet)
♥ ♥ ♥ ♥ "Den er konsekvent hektisk tænkt og klippet, fotograferingen fremragende klaustrofobisk" (Politiken)

Tid: 12. - 21. oktober
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter (75 kr, dog 50 kr for Cinematekets medlemmer): Kan bestilles online eller på tlf. 33 74 34 12