Danish Adventure Film Festival - 20 år og større end nogensinde

ADRENALINSUS. I dagene 1.-6. december slår Skandinaviens ældste adventurefilmfestival dørene op for en verden af eventyr på det store lærred. På programmet er alt hvad klatrere, løbere, surfere, mountainbikere, snowboardere og andre elskere af 'suset' og den vilde natur kan begære.

Danish Adventure Film Festival (D.A.F.F.) indtager 1.-6. december Cinemateket og demonstrerer, hvordan man på de mest utrolige måder kan udfordre sig selv og teste sine grænser.

Festivalen viser film for folk, der elsker naturen, adrenalinrushet, spændingen, adventuresporten, flotte billeder og ikke mindst en god fortælling. Programmet er spækket med film for dem, som selv opsøger eventyret, men også for alle andre, som drømmer om at tage af sted.

30 af årets bedste adventurefilm

Programmet byder på mere end 30 af årets bedste adventurefilm inden for kategorierne Eventyr, Kajak & Surf, Klatring, Løb, Bjergbestigning, Mountainbike og Ski & Snowboard. Film samlet fra hele verden, film som repræsenterer et bredt udsnit af adventurefilmgenren. Fra hardcore actionfilm til dokumentarer, der tager tilskueren med på ekspeditioner til fjerne steder – og film, som skaber debat og flytter holdninger.

Kom med på de store eventyr

D.A.F.F. kan således i år præsentere store internationale produktioner som 'How to Change the World', der vandt World Cinema Documentary Special Jury Award på Sundance Film Festival, og 'A Line Across the Sky', der følger to af verdens bedste klatrere under deres forsøg på at fuldføre the Fitz Roy Traverse i Patagonien – et projekt som gav dem Piolet D’Or prisen. Af andre internationale scoops kan fremhæves de to prisvindende bjergbestigningsfilm 'Jurek', om den polske mesterklatrer af samme navn, samt 'Jeff Lowe’s Metanoia'

Man bør heller ikke gå glip af festivalens mange danske film. F.eks. 'Den perfekte mand', som følger løberen Asser Jon Nielsen og hans træning i Bolivia henover vinteren 2015. Filmen kommer tæt på hans kontroversielle holdninger til livet og parforholdets op- og nedture samt konsekvenserne af at gå 100 procent efter et mål! Derudover kan man opleve alt lige fra danske kajakeventyr til noget så nichepræget som en fluefiskefilm. Intet eventyr er for stort eller for lille til D.A.F.F.

Temaaftener med lige præcis din favoritgenre

Som noget nyt præsenterer festivalen en række tema-aftener. Onsdag den 2. december er således løbeaften, torsdag den 3. december skiaften og fredag den 4. december er dedikeret kombinationen MTB og bjergbestigning.

D.A.F.F. Awardshow, praktik m.m.

Lørdag den 5. december hylder festivalen årets film med et D.A.F.F. Awardshow i Cinemateket, hvor der uddeles prisen i kategorierne Årets Bedste Film, Årets Bedste Danske Film, Årets Actionsportsfilm, Årets Talentpris og Juryens Specialpris.

Festivalen fortsætter med visninger i Øst For Paradis i Aarhus i dagene 10.-13. december 2015.

Læs om festivalen og se trailers på cinemateket.dk, adventurefilmfest.dk og hold dig opdateret på facebook.com/danishadventurefilmfestival.

Prisen er 85 kr. per film – dog 45 kr. for medlemmer af Cinemateket. Ikke-medlemmer kan købe rabatkort, der koster 250 kr. og giver adgang til fire film. Rabatkort købes i Cinematekets billetsalg. 

Tid: 1.–6. december 2015 
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.
Billetbestilling: Cinemateket.dk og tlf. +45 3374 3400


DAFF_logo_black