Still Moving – Klassikere i kontekst

Cinematekets filmhistoriske serie ’Still Moving’ byder på fire nyklassikere med introduktion i februar-marts. Polske Krzysztof Kieslowskis ‘Blind Chance’ fra 1981 er den første på programmet dette forår.

Blind Chance

’Blind Chance’ er et studie i tilfældets betydning og menneskelig fleksibilitet. Filmen følger Witek, der på banegården i Lodz spæner efter et tog.  Herefter følger tre variationer over Witeks udvikling som menneske. Det er en dybt fascinerende historie om spændingen mellem på den ene side at være fri og rodløs og på den anden side at være bundet til fortiden og omverdenen.

Flere Still Moving-visninger

I ’Still Moving’-programmet viger filmudvalget udenom de mest kanoniserede film. De har alle klassikerstatus, men er ikke fortærskede. Tidligere har vi eksempelvis foretrukket Orson Welles’ ’The Magnificent Ambersons’ frem for hans mest kendte værk ’Citizen Kane’.

I forårets program er der tale om fire film fra årene 1981-1997. Periodens globalisering indkapsles af instruktører som kinesiske Zhang Yimou (’De røde marker’ 1987) og iranske Abbas Kiarostami (’Smagen af kirsebær’ 1997). Sammen med Kieslowskis ’Blind Chance’ og Peter Greenaways ’The Pillow Book’ (1996) kan de opleves i Cinemateket henover fire lørdage i februar og marts. Filmene bliver introduceret og sat i kontekst af danske filmhistorikere.

Til serien findes en gratis særbrochure med mere udførlige omtaler af de enkelte film og foredragsholdere. Billetprisen til det enkelte film med foredrag er 75 kr. (50 kr. for medlemmer). Køber man billet til fem forskellige film i serien er den sjette billet gratis. Nærmere oplysninger i Billetsalget og i den gratis særbrochure ved billetskranken.

Tid: ’Blind Chance': Lørdag 8. februar kl. 16.00. 'De røde marker’: Torsdag 13. februar kl. 16.15. ’The Pillow Book’: Lørdag 15. marts kl. 16.00. ’Smagen af kirsebær’: Lørdag 29. marts kl. 16.00.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online eller på tlf. 33 74 34 12