'Verden i Danmark': Max Kestners nye danmarksfilm og 'Dansk Film 2006'


Max Kestner introducerer sin nye danmarksfilm 'Verden i Danmark' i aften, onsdag den 7. februar, og Kim Skotte introducerer 'En Soap' og samler op på filmåret 2006 i morgen, torsdag den 8. februar.
'Verden i Danmark' - Max Kestners nye danmarksfilm samt klassikere af PH og Jørgen LethDanmarksfilmen er en kontroversiel genre, der har vakt debat og forargelse, fordi den udfordrer den måde, hvorpå vi ser os selv. Det nyeste forsøg på at forny billedet af Danmark på film er Max Kestners 'Verden i Danmark', der blev bestilt af DR2 i anledning af stationens 10-års jubilæum.
Cinemateket præsenterer Kestners film og viser i anledning af premieren også Poul Henningsens 'Danmark' (1935) og Jørgen Leths 'Livet i Danmark' (1971). I lighed med PH og Leth har Kestner ikke produceret et turistkatalog over de smukkeste naturområder og bygninger og de mest bemærkelsesværdige danskere, men en film om hverdagslivet i Danmark - en film, der gør op med vores idylliske forestillinger og får os til at betragte os selv gennem nye optikker.
Max Kestner introducerer 'Verden i Danmark'Max Kestner introducerer 'Verden i Danmark' i aften, onsdag den 7. februar kl. 19.15. Filmen vises sammen med 'Livet i Danmark'. De to film vises ligeledes fredag den 16. februar (uden introduktion). PH's 'Danmark' vises torsdag den 8. og onsdag den 14. februar kl. 19.00.
Hér kan du læse mere om 'Verden i Danmark - tre film om hverdagen'
Dansk film 2006 - opsamling på året, der gikEn lillesøster med vinger. En syngende lussing fra Bent Mejding. En vovet flyvetur fra Danmark til Afghanistan. Udbuddet af hjemlige film var yderst varieret i 2006 - både på spille- og dokumentarfilmfronten samt inden for børne- og ungdomsfilm. Cinemateket præsenterer i februar hele årets høst.
Kim Skotte introducerer 'En Soap' og fortæller om filmåret 2006Torsdag den 8. februar kl. 19.15 introducerer filmkritiker Kim Skotte sin favoritfilm fra 2006 - 'En Soap' af Pernille Fischer Christensen. Desuden evaluerer han året, der gik, og trækker de vigtigste tendenser frem.
Serien 'Dansk film 2006' (24 titler) vises hele februar. Hér kan du læse mere om 'Dansk film 2006'Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.