Stumfilm - "Mikael" og "Midnatsgæsten" med musikledsagelse



Efter dansk films storhedstid i 1910'erne blev mange danske talenter tiltrukket af mulighederne i udlandet. De to stumfilm i denne måneds program er begge instrueret af førende danske instruktører, der på hver sin måde formidler dansk og skandinavisk kultur i tyske produktioner.

"Mikael"Tirsdag d. 4. april kl. 19.00 viser vi "Mikael" (1924) af Carl Th. Dreyer, der handler om den ældre maler Zoret og dennes fostersøn Mikael. En undertone af homoseksualitet giver fader/søn forholdet en ekstra dimension af anstrengthed, da en fyrstinde træder ind på scenen og begynder at vriste Mikael ud af mesterens hænder og indflydelse. Smukt kameraarbejde af Karl Freund (og Rudolf Maté). Læg også mærke til Freund i rollen som kunsthandleren Leblanc. Den viste kopi er en ny digital restaurering og havde premiere ved Berlin Filmfestival i februar.
Musikledsagelse ved pianist Ronen Thalmay.

"Midnatsgæsten"Tirsdag d. 18. april kl. 19.00 viser vi "Midnatsgæsten" (1925) af Holger Madsen. Som i en række film fra perioden spiller et fyrtårn en central tematisk og grafisk rolle i denne film, og instruktøren spiller selv fyrmesteren Tore. Filmen præsenteres i en nyrestaureret kopi.
Musikledsagelse ved pianist Lars Boutrup.Læs mere på: http://www.dfi.dk/cinemateket/Program/Seriebeskrivelse.htm?id=1950

Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.