'De syv samuraier', 'Leoparden' og 'This is Spinal Tap'- ekstravisninger


Cinemateket viser torsdag den 22. juni tre klassikere uden for det normale program:Akira Kurosawas filmmilepæl 'De syv samuraier'. Luchino Viscontis mesterværk om den italienske højadels forfald 'Leoparden' med Burt Lancaster, Alain Delon og Claudia Cardinale på rollelisten. Samt Rob Reiners humørfyldte pastiche over rock 'n' roll-verdenen 'This is Spinal Tap'.
Kl. 16.00 - 'Leoparden' (Luchino Visconti, 1963)I Viscontis mesterfilm spiller Burt Lancaster den stolte sicilianske aristokrat Fabrizio Salina, der i 1860'erne må se sin status svinde under Garibaldis sammenlægning af Italien. Filmen er et monumentalt portræt af en døende æra og emmer af vemodig højadel i forfald. Den berømte bal-scene, hvor Palermos adel spiller sine egne forgængere, er en filmisk tour de force. Foruden Lancaster har filmen Alain Delon og Claudia Cardinale på rollelisten.
Kl. 19.00 - 'De syv samuraier' (Akira Kurosawa, 1954)'De syv samuraier' anses for en af filmhistoriens absolutte milepæle. Vi befinder os i Japan i 1500-tallet. Syv herreløse samuraier forsvarer mod kost og logi en lille landsby mod en flok bestialske røvere. Manuskriptet er spækket med fine detaljer, samuraierne fremtræder med hver deres omhyggeligt tegnede personlighed, og de imponerende kampscener er iscenesat og klippet med en utrolig energi.
Kl. 21.45 - 'This is Spinal Tap' (Rob Reiner, 1984)'This is Spinal Tap' er en vaskeægte rock 'n' roll-klassiker. En improviseret "mockumentary" - altså en fiktionsfilm, der giver sig ud for at være en dokumentarisk beretning - om det engelske hard rock band Spinal Tap, som drager ud på en omfattende USA-tourné for at promovere albummet "Smell the Glove". Gruppen kommer ud for stort set alle de ulykker, som det er muligt at komme ud for undervejs og gennemlever alle de klichéer, som overhovedet kendetegner rock-miljøet: intrigante veninder, backstage problemer, aflyste koncerter, album-signeringer, hvor ingen kommer, trådløse guitarpickups, som pludselig transmitterer vejrudsigter midt under et show og det, der er værre...MEGET værre.
Læs mere om de tre film på ekstravisninger
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.