'Go For Zucker' - særarrangement for Cinematekets medlemmer


For fjerde gang er Cinemateket vært for Copenhagen Jewish Film Festival. Filmfestivalen finder sted i dagene 13.- 18. januar 2007 og præsenterer publikum for en række danske og internationale film - såvel klassikere og nyere israelske spillefilm som dokumentarfilm, kortfilm og eksperimenterende værker - under temaerne humor, musik og livsfortælling.
Særarrangement for Cinematekets medlemmerDen jødiske filmfestival tilbyder fredag den 12. januar kl. 19.00 Cinematekets medlemmer en gratis forsmag på én af festivalens markante film, Dani Levys familiedrama 'Go For Zucker' ('Alles auf Zucker', Tyskland, 2004) . Repræsentanter for festivalen introducerer filmen og fortæller om festivalens temaer.
'Go For Zucker'Familien Zucker er hverken Holocaustofre eller -overlevende, men en modsætningsfyldt, moderne familie, der søger at opfylde morens sidste ønske. Hun flygtede til Vestberlin med sønnen Samuel, mens muren var under opførelse, og forlod Jacob, nu Jackie. I det nye Tyskland står Jackie, den tidl. DDR-sportsreporter og "gambler", i vand til halsen; han har mafiagæld, og hans ikke-jødiske kone Marlene vil skilles. Han beslutter at deltage i en jackpot-konkurrence, men hans datter nægter at låne ham til gebyret. Udbetalingen af arven har én betingelse: familien skal arrangere en vaskeægte ortodoks begravelse for hende i Berlin og sidde Shiva (holde sørgeuge), som karambolerer med spilleturneringen.
Her kan du læse mere om Copenhagen Jewish Film Festival i CinemateketHer finder du den officielle hjemmeside på Copenhagen Jewish Film Festival
Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.