'Kunsten at græde i kor' - forpremiere for medlemmer


Onsdag den 18. april kl. 19.15 kan Cinematekets medlemmer komme til forpremiere på Peter Schønau Fogs filmatisering af Erling Jepsens roman 'Kunsten at græde i kor' i Bio CARL.
Peter Schønau Fog vil efterfølgende fortælle om filmens tilblivelse og svare på spørgsmål fra salen.
'Kunsten at græde i kor' har allerede vundet flere priser ved internationale festivaler. Filmen får officiel dansk premiere i slutningen april.
'Kunsten at græde i kor'Vi følger en sønderjysk familie i begyndelsen af 70'erne. 11-årige Allan gør, hvad han kan for at holde sammen på sin familie, der er styret af en på én gang ynkelig og dæmonisk medlidenhedshungrende far, som kun for alvor kommer i godt humør, når han får mulighed for at holde begravelsestale. Faren vedvarende med at begå selvmord og holder med denne "advarsel" familien i et tyrannisk jerngreb. Moren har for længst vendt det blinde øje til i en blanding af resignation og sovepiller. Hun hører ikke farens forlorne hulken om natten. Det gør Allan og storesøster Sanne til gengæld - vel vidende, at faren kun får lindring, hvis Sanne sover på sofaen med ham. Allan forstår ikke hvad der egentlig foregår på den sofa. Han ved bare at faren bliver glad i søsterens nærvær. Så gang på gang opfordrer han hende til at gå ned og trøste faren.
Her kan du læse mere om 'Kunsten at græde i kor'Billetter kan bestilles i Cinematekets billetsalg, Gothersgade 55, tlf. 3374 3412.